zsebpénz

2019.06.18. 06:58

Tata több lehetőséggel is várja a diákmunkásokat a nyáron

„Nyári diákmunka ” elnevezéssel 2019-ben újra elindul Tatán az a munkaerő-piaci program, melynek köszönhetően a folyamatos nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező 16-25 év közötti diákok a vakáció ideje alatt napi 4-6 órában diákmunkát vállalhatnak az önkormányzatnál és intézményeinél.

Kemma.hu/Tata.hu

Volt miből váloogtani

Forrás: Tata.hu

A diákmunkáról a Magyary Zoltán Művelődési Központban tartottak tájékoztatót június 17-én. A helyszínen az önkormányzat és intézményeinek vezetői részletesen ismertették a Tata Város Önkormányzatánál, a Tatai Városgazda Kft-nél, a Városkapu Zrt.-nél, a Kuny Domokos Múzeumnál, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárnál és a Szociális Alapellátó Intézménynél elérhető nyári álláslehetőségeket.

Több lehetőség is várja a fiatalokat (Fotó: Tata.hu)

Michl József polgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta:

– Hosszú ideje komoly segítséget nyújt a magyar kormány hazánkban a diákmunkához, hiszen az állam fizeti az önkormányzatoknál dolgozó tanulók bérét. Tatán az elmúlt években egyre növekvő létszámban vettek részt diákok a nyári munkákban, amit nem csupán a pénzkereset miatt érdemes elvállalni, hanem mert nagyon izgalmas tapasztalatokat is lehet szerezni általa a munka világáról, ami később hasznára válhat mindenkinek, és segítheti a pályaválasztást is.

A tatai eseményre Dr. Kancz Csaba is ellátogatott, a kormánymegbízott tájékoztatott arról, hogy idén megyeszerte több mint ezer diákot tudnak foglalkoztatni az önkormányzati cégek, intézmények, és több mint 150 millió forint áll rendelkezésre a bérek kifizetésére. Az előző évek programjai nagyon sikeresek voltak, sok fiatal diák élt ezzel a lehetőséggel. A program július 1-től augusztus 31-ig tart, és a 16-25 év közötti tanulóknak a részvételhez regisztrálniuk kell a Járási Hivatalok Foglalkoztatási osztályain – nyilatkozott Dr. Kancz Csaba.

A jelentkezőknek a lakóhelyük ill. tartózkodási helyük szerint illetékes foglalkoztatási osztályon kell először regisztrálniuk ahhoz, hogy nyári diákmunkát vállalhassanak. Városunkban a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán adnak részletes tájékoztatást az érdeklődőknek az Erzsébet királyné tér 10. szám alatt.

Volt miből válogatni (Fotó: Tata.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!