Hajrá Zsolti!

2018.03.08. 11:34

A tatai vak parasíelő bejelentkezett Pjongcsangból (fotók)

Balogh Zsolt tatai parasíelő már megismerte az olimpiai falut Pjongcsangban.

Sz. A.

Balogh Zsolt és Bocsi Bence a paralimpiai fáklyával

Forrás: Balogh Zsolt

Megérkezett Pjongcsangba a tatai vak paralimpikon, Balogh Zsolt, és vezetője, Bocsi Bence is. Zsolt az első magyar, aki téli olimpiai kvalifikációt szerzett látássérült síelőként. A műlesiklásban és óriás-műlesiklásban is induló sportoló lesz az egyébként, aki a pénteki megnyitón a magyar zászlót viszi majd. Március 14-én fog először versenyezni, a második versenynapja pedig 17-e lesz.

Bence és Zsolt első napja az olimpiai faluban tartalmasan telt, „megismerkedtek” például Bandabival, a játékok kabalafigurájával és kézbe vették a paralimpiai fáklyát is, de hamarosan kezdődnek a kinti edzéseik is, hogy minél jobb formában versenyezhessenek majd.

Fábián Attila szövetségi kapitány, aki korábban Zsolt vezetője is volt a sípályákon," target="_blank" rel="noopener nofollow"> elmondta: úgy látja, teljesen jól használható a versenypálya. Ennél kevésbé jó hír, hogy holnapra 30-40 centi havat várnak, így nem biztos, hogy lesz lehetőség tréningezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!