kézilabda

2018.04.29. 07:47

Óriási bravúr: zsinórban negyedszerre bronzérmes a Grundfos

A Grundfos Tatabánya KC a hajrában már parádés dolgokat produkálva magabiztosan győzte le az Egert, és szerezte meg ezzel a bajnoki bronzérmet is.

P. J.

Pontatlanul kézilabdázva kezdtek a tatabányaiak, akiknek ez volt a szezon utolsó hazai meccse, és nem mellesleg Harsányi Gergely búcsúmérkőzése is, hiszen bejelentette: visszavonul az élsporttól. Hogy a nagyobb zűrök ne legyen Matics mester gyorsan időt kért. Ezt követően már jóval eredményesebben játszott a Grundfos.

Szünet után gyorsan tetemes előnyt szerezett a Grundfos KC. Aztán a véghajrában beindult a Bányász-henger. Vrankovics ellenállhatatlan volt, miközben Vujovics és Pásztor kínai, sőt dupla kínai figurákból elért gólokkal szórakoztatta a szép számú publikumot. A hajrát már a szurkolók sem bírták ülve. Vastapssal búcsúztatták utolsó itthoni bajnoki meccsen a csapatot, és éltették a bronzérmet szerzett Matics-legénységet..

A teltházas publikum hosszú percekig éltette a klasszis kézilabdázó Harsányit, aki mindenkinek megköszönte a támogatást. Ezt követően a tatabányai játékosok és a szakmai stáb tagjai átvehették a jól megérdemelt bajnoki bronzérmet. Az este folyamán fellépett a csarnokban Pápai Joci is: a kézisek gyűrűjében előadta legismertebb slágerét is.

Matics Vladan: – Szépen fejeztük be a hazai szereplésünket, azon túl, hogy a közönséget is jól szórakoztattuk, sok gólt lőttünk, a bronzérmet is újra megszereztük.

Tóth Edmund: – A hazai csapat ünnepi hangulatot varázsolt a pályára, aminek ma mi voltunk a szenvedő alanyai. Gratulálok a Tatabányának a bronzéremhez!

Grundfos Tatabánya KC – Eger 35-28 (17-13)

Földi Imre Sportcsarnok, 900 néző, vezette: Hargitai G., Markó G.

Tatabánya: Székely M. 1 – Harsányi 1(1), Grigoras 2, Sipos A 1, Ilyés, Vranjes 2, Vujovics 5(1). Csere: Szöllősi B. 3, Bozovics 5, Juhász Á. 2, Vrankovics 8, Szöllősi Sz. 2, Dénes, Pásztor Á. 3. Edző: Matics Vladan.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 1-3. 9. p.: 4-3. 18. p.: 9-6. 26. p.: 14-9. 36. p.: 21-14. 42. p.: 22-18. 47. p.: 28-20. 55. p.: 32-24.

Kiállítás: 6, illetve 6 perc.

Hétméteres: 2/2, illetve 4/3.

A találkozó végén a hazaiak kiválósága, a válogatott Harsányi sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi élvonalbeli pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!