Richter Gedeon Nyrt.

2020.09.24. 17:44

Lájkokkal is milliókat gyűjthetünk a tatai egészségügynek

A Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros program idén is ellátogat hét helyszínre, köztük szeptember 26-án Tatára is.

Kemma.hu

Forrás: Richter Egészségváros-Tata/Facebook

A tatai önkormányzat oldalán olvasható, hogy a Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros programja tavaly ünnepelte 10. évfordulóját. Az egy évtized alatt 75 város egészségügyi intézménye kapott összesen közel 400 millió forint támogatást a magyar gyógyszergyártó vállalattól. A közösen elért eredmények és a folyamatos érdeklődés mutatja, hogy szükség van a kezdeményezés folytatására, ezért a program idén is ellátogat hét helyszínre, köztük Tatára, a Kossuth térre.

A Richter Egészségváros célja: Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben hívta életre a programot azért, hogy segítse a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. Az évek alatt az Egészségváros egy olyan rendezvénnyé vált, amely sokszínű egészségügyi szűréseknek, tanácsadásoknak, sportprogramoknak és interaktív, motivációs előadásoknak is helyet ad.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat 2 millió forintos alaptámogatásban részesít egy helyi egészségügyi intézményt. Ezt az összeget a helyi lakosok tovább növelhetik, ugyanis a programokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 300 forinttal növelik az adományalapot.

Így a pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére fordítanak a helyi egészségügyi intézmények. A Richter Gedeon Nyrt. jelentősen megemelte a tatai alapadomány összegét, melynek köszönhetően 3.500.000 forint támogatást ajánl fel az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetnek, a gyermek szakrendelés számára igényelt eszközök beszerzésére.

Az ingyenes szűrésekre nem szükséges előzetesen regisztrálni, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk. Ráadásul minden egyes szűrőponton helyi szakemberek várják a látogatókat, így a rendezvény résztvevői megismerhetik a helyi egészségügy képviselőit is. Az elmúlt tíz évben összesen 378. 939. 800 forint támogatást nyújtott egészségügyi fejlesztésekre a Richter Gedeon Nyrt., s bíznak benne, hogy az idei évet is hasonló sikerekkel zárják.

Amennyiben az aktuális szabályozások is lehetővé teszik, idén október közepére 82-re emelkedik az Egészségvárosok száma. A Richter Egészségváros idei szezonjában a járványhelyzetre való tekintettel kiemelt figyelmet fordítanak mind a rendezvényre látogatók, mind az ott dolgozók védelmére.

Hét helyszínre érkezik el 2020-ban a Richter Egészségváros

  • augusztus 22-én Debrecen,
  • szeptember 5-én Budapest XIX. kerülete;
  • szeptember 19-én Dunakeszi;
  • szeptember 26-án Tata, Kossuth tér,
  • október 3-án Pécs;
  • október 4-én Kiskunhalas;
  • október 10-én pedig Kaposvár ad otthont.
  • Növelhető az alapadomány összege

    Tovább növelhető az alapadomány összege, amivel segíthetik a tatai egészségügyet. A helyszínen pontokat gyűjthetnek a különböző programokon, szűréseken való részvételükkel. Mivel azonban a járványhelyzet miatt a Kossuth téren látogatható programok látogatóinak számát korlátozzák, ezért a tataiaknak online is lehetőségük lesz a pont, és ezáltal a pénzgyűjtésre. Aki szeptember 26-án az interneten, a Richter Egészségváros-Tata eseményoldalán vagy Tata Város Hivatalos Facebook oldalán követi majd napközben az Egészségvárosról tudósító élő bejelentkezéseket, minden egyes aktivitásával (például: like, hozzászólás, megosztás) pontot, tehát újabb 300 forintot gyűjt az alapadományhoz.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!