koronavírus

2020.09.08. 18:42

Koronavírus: szeptember 15-ig biztos zárva lesz a Refi

A Tatai Református Gimnáziumban szeptember nyolcadikától álltak át a tantermen kívüli digitális oktatásra, miután az egyik tanárnak pozitív lett a koronavírus tesztje.

G.D.V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Szeptember hetedikén már 383 igazolt beteg volt Komárom-Esztergomban, kedden azonban újabb hattal nőtt a fertőzöttek száma megyénkben. A járványt az iskolák kapui sem állítják meg, több intézményben is azonosítottak már fertőzöttet.

Megerősített információnk szerint kedden, az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola egyik tanulójánál mutatták ki a vírust. Úgy tudjuk, a kontaktkutatás már kedden megkezdődött. Az intézményben szerdán tanítás nélküli munkanap lesz.

A Tatai Református Gimnáziumban azután rendelték el a digitális oktatást, miután az egyik tanárnak szombaton pozitív lett a koronavírus tesztje. Illés Dániel, az iskola igazgatója elmondta, hogy a népegészségügy még aznap elvégezte a kontaktkutatást.

– A vizsgálatok alapján egy teljes osztály, illetve 27 dolgozónk került karanténba szombaton. Hétfőn este kaptuk a tájékoztatást az Oktatási Hivataltól, hogy az operatív törzs döntése alapján, keddtől tantermen kívüli digitális oktatásra kell átállnunk – mondta Illés Dániel, aki hozzátette: úgy gondolják, jelen helyzetben ez volt a legjobb döntés. Ha nem lesz időközben újabb megbetegedés, akkor szeptember 16-án térhetnek vissza az iskolába a tanulók.

– A digitális oktatásnak köszönhetően azok a tanárok és diákok is részt vehetnek az órákon, akik karanténban vannak. A tanárok már augusztus végén felkészültek a digitális oktatásra. Kidolgoztuk azt a tanrendet és módszert aminek a segítségével a gyerekek nagyobb terhelése nélkül tudjuk megtartani a tanítást. Csak azt nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan lesz rá szükségünk – árulta el az intézmény vezetője.

További részletek a 24 Óra szeptember 8-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!