hőstett

2019.09.26. 20:00

Kitüntették az életmentő kocsi kéményseprőt

A katasztrófavédelmi főigazgató kitüntette a kocsi Motil Lászlót, amiért megmentette az asszony életét.

Kemma.hu

A kéményseprő hőstettét elismerte a katasztrófavédelmi főigazgató

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a napokban kitüntették egy idős asszony életét megmentő Motil László kocsi kéményseprőt. A Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakmunkása Nagyigmándon dolgozott éppen, és munkavégzés közben észrevette, hogy a szomszédos ház udvarán egy idős nő összeesett. Átugrott a kerítésen és azonnal a segítségére sietett.

Az eszméletlen állapotban lévő asszonyt bevitte a házba, hideg borogatást tett rá, majd miután magához tért, az instrukciókat követve beadta neki az életmentő gyógyszerét. Motil Lászlót gyors reagálásáért dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette.

A kéményseprő hőstettét elismerte a katasztrófavédelmi főigazgató (Fotó: Szőke Péter / BM OKF)

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat, és kerek születésnapjukat ünneplőket szeptember huszonötödikén köszöntötték a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az elismeréseket és ajándéktárgyakat dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át.

Az elismerések, ajándéktárgyak átadását követően Góra Zoltán főigazgató mindenkinek gratulált, külön is kiemelte a hősies helytállásukért kitüntetett munkatársak közül az érdi tűzoltóságon szolgáló egyenruhást, aki még csak fél éve tűzoltó, de már most kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató végezetül jó egészséget és munkasikereket kívánt a kerek születésnapjukat ünneplő munkatársaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!