Császár Attila

2018.04.17. 11:26

A szeretett tatai edző emlékére eveznek a tavon

Császár Attila, a felejthetetlen barát, versenyzőtárs, edző emléke előtt tisztelegnek április 28-án, az Öreg-tavon.

Kemma.hu/tata.hu

Az egy éve elhunyt Császár Attila, Csaszi emlékére a Tatai Hódy Sportegyesület Emlékevezést és ezzel egy időben teljesítményevezést szervez. Az április 28-i programra szeretettel várnak mindenkit aki Csaszi emléke előtt szeretne tisztelegni, és próbára szeretné magát tenni a vízen. Mindemellett az programmal nyitják meg a vízi szezont is.

9:30-kor a megnyitóval és Császár Attila emléktáblájával megkoszorúzásával kezdődik a program az új kajakháznál, majd háromnegyed tízkor kezdődik az emlékevezés, illetve a teljesítményevezés. A vízen 17 óráig lehet majd evezni.

Ahogy a tata.hu írja, a szervezők az időjárástól függően pályát jelölnek ki az Öreg-tavon. Ezt a pályát kell minden résztvevőnek teljesítenie, a programismertetőn meghatározott módon. A résztvevőka vízi programra alatt bármikor jelentkezhetnek a csónakháznál. Aki a pályát teljesíti, emlékérmet vehet át.

A teljesítményevezés résztvevői is bármikor jelentkezhetnek a csónakháznál, de nekik a vízi program alatt legalább 20 kilométert kell teljesíteniük a pályán. Az evezésüket kikötéssel, pihenéssel megszakíthatják. Minden kikötés alkalmával a szervezők regisztrálják a megtett köröket, kilométereket, melyek a végén összeadódnak. Őket a megtett táv szerint rangsorolják, és az emlékérem mellé kiegészítő ajándékot kapnak.

• Az I. és II. korcsoportos MK-ban indulók számára a mentőmellény használata kötelező. A szervezők kérik az edzőket, hogy a bizonytalanabb K hajóban indulóknak is adjanak mentőmellényt. A vízi közlekedés rendszabályainak betartása mindenki számára kötelező.

Tatán kezdett kajakozni Csaszi

Császár Attila
Forrás: tata.hu

Császár Attila 1958-ban született, s 1970-ben kezdett kajakozni Tatán. Ifi válogatottsága után bekerült a felnőtt válogatottba, ahol több mint 60 nemzetközi viadalon képviselte eredményesen hazánkat. A sokszoros magyar bajnok, eredményes versenyzői pályafutását 1985-ben fejezte be. A versenyzés során szerzett tapasztalatait a Hódy Sport Egyesület vezetőedzőjeként adta tovább a következő generációknak. Ezt a feladatot múlhatatlan lelkesedéssel látta el, nevelve és tanítva a jelen és a jövő sikeres versenyzőit. Végig hű maradt szülővárosához, a tatai kajakháztól kapott lehetőségeket jó gazda módjára kamatoztatta, és adta tovább a fiataloknak.

Szakmai munkáját és edzői tevékenységét tanítványai országos és világversenyeken elért eredményei is bizonyították, eredményes szervezőkészségét a folyamatosan fejlődő kajakház és a magas színvonalú hajópark is igazolta. Munkaszeretete, nyílt, szókimondó gondolkodása hiteles emberré tette, aki körül a sportegyesület tovább tudott fejlődni a városunkban élők örömére és Tata hírnevének öregbítésére. 2009-ben „Tata Városáért” kitüntetés ezüst fokozatot vehetett át. 2017 májusában, hosszú, súlyos betegség után hunyt el.

 

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!