hivatástudat

2019.08.01. 11:37

A tűzbe is bementek a gázpalackért a hős tűzoltók, kitüntetést kaptak

Hősies helytállásáért vehetett át elismerést három esztergomi tűzoltó BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Rajtuk kívül kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntöttek.

Kemma.hu

Fotó: Schober Andor – RSOE

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató kiemelkedő teljesítményéért Hősies Helytállásért elismerésben részesített három esztergomi tűzoltót, Morva Dániel tűzoltó törzszászlóst, az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Magyarovics Bence tűzoltó őrmestert, beosztott tűzoltót, illetve Szakály Ádám tűzoltó őrmestert, beosztott tűzoltót. A három hős testi épségüket kockáztatva egy házban keletkezett tűzből hozott ki három gázpalackot.

Az elismeréseket és az ajándéktárgyakat dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az arra érdemeseknek a főigazgatóság vezetői és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók jelenlétében.

Június 17-én tűz ütött ki egy családi ház garázsában Esztergom kertvárosi részén. Mire a város hivatásos tűzoltóegysége a helyszínre ért, a garázsban tárolt háztartási felszerelések, gépek, bútorok, ruhák teljes terjedelemben égtek, a tűz betört a konyha, illetve a fürdőszoba ablakán a családi házba, valamint átterjedt a szomszédba is, a garázs melletti ház tetőszerkezetére.

A rajból a három tűzoltó önként jelentkezett, hogy az égő épületből kivisznek három, közvetlen hőhatásnak kitett propánbutángáz-palackot. Ezzel sikerült megelőzni, hogy a palackok felhevüljenek, felrobbanjanak.

Az elismerések, ajándéktárgyak átadását követően Góra Zoltán valamennyi érintettnek gratulált, közülük is kiemelte azokat a kollégákat, akik szolgálati időben, vagy azon kívül kiemelkedő helytállásukkal mutatnak példát a katasztrófavédelem teljes állományának. A tábornok a nyugállományba vonuló kollégának megköszönte munkáját és tartalmasan eltöltött nyugdíjas esztendőket kívánt. A születésnaposokhoz fordulva a főigazgató mindenkinek jó egészséget és boldog születésnapot kívánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!