előadás

2019.01.27. 11:30

„Jó kedvvel, bőséggel” ünnepelte Tata a magyar kultúrát a kenderkésekkel

A magyar kultúra napja alkalmából január 26-án „Jó kedvvel, bőséggel” címmel mutatták be ünnepi műsorukat a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola művészeti együttesei, a Magyary Zoltán Művelődési Központ színpadán.

Kemma.hu/tata.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Az ünnepi előadást a tavalyi nagy siker után idén is a Kenderke állította színpadra. A magyar néptánc történetét megjelenítő műsorban felléptek: a Kenderke Kenderburga, Fonóka, Berzenye csoportjai; a Tata és a Tatai Szarkalábak Táncegyüttesek táncosai, valamint a Csevergő Énekegyüttes. Kísért Szabó Krisztina, Tóth Fanni, Bánáti Norbert, Soós András és zenekara. A rendező: Kádár Elemér, a koreográfusok: Farkas Emőke, Jakab András, Jocha Balázs, Jocha-Kánya Réka és Kádár Elemér voltak.

A tatai eseményt Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes nyitotta meg hangsúlyozva, hogy a magyar kultúra központi intézményei a helyi közösségek jelentős felhajtóereje nélkül nem lehetnének erősek. Ilyen közösség a tatai is, és ebben a pezsgő és sokszínű tatai közösségben külön büszkeség a Kenderke műhelye, mely 4500 lelket tett a magyar kultúra hordozójává. Nélkülük, és a többi tatai közösség nélkül szegényebb lenne a magyar kultúra.

A tata.hu Michl József polgármester köszöntőjét idézve többek között arról ír, hogy Tata sokat köszönhet annak a szeretetnek, mellyel a Kenderkében úgy adják tovább a magyar néphagyomány csodáját, hogy az életté váljon, amire nagy szükségünk van itt a 21. században. A városvezető köszönetet mondott mindazoknak, akik Tatán részesei annak a munkának mely a magyar és a helyi kultúra megerősítését szolgálja: az iskolák, tánccsoportok munkatársainak, a különböző kórusok tagjainak, a zenekaroknak, a baráti köröknek, közösségeknek, kluboknak és színjátszóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!