innováció

2019.02.20. 17:44

Korszerű tanműhelyt nyitott a Grundfos

Az élen jár a Grundfos. Többször is elhangzott az elismerő mondat a tatabányai gyárban rendezett tájékoztatón, ahol az új tanműhelyt és a VR (Virtual Reality, Virtuális Valóság) cellákat mutatták be.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Török László, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. 2000 óta működteti gyárait hazánkban, és azóta töretlen, folyamatos a fejlődés. Ehhez a 21. században szigorú feltételeknek kell megfelelni, az egyik ilyen a szakemberképzés. Ebben élen jár a Grundfos, ezt sokféle módon igazolja.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere hangsúlyozta, hogy a Grundfos utat mutat a megyeszékhely cégeinek. Hozzátette, ez az első önálló tanműhely a térségben, remélhetően a példát többen követik.

Az eseményen részt vett és beszédet mondott még Bencsik János országgyűlési képviselő, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

A köszöntő beszédeket, szakmai előadásokat követően a tájékoztató vendégei megnézhették a tanműhelyt és a virtuális cellát – miközben természetesen folyamatosan készültek a termékek. Ilyeneket alakítottak ki a Grundfos székesfehérvári gyáraiban is. A legkorszerűbb eszközök kicsinyített másain átlátható, mi minden történik a Grundfosnál a hétköznapokban.

Farkas Gábor műszaki igazgató egyebek között elmondta, hogy a nem is olyan távoli jövő szakembereinek egy része itt tanulhatja meg, mi minden várhat rá. Tegyük hozzá, a statisztikai adatok alapján: duális képzés után az abban résztvevők több mint 70 százaléka a Grundfost választja munkahelynek.

További részleteket a 24 Óra február 21-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!