eljárás is indult

2019.02.07. 14:00

19 lakót hoztak ki a lábatlani égő tetejű társasházból

Kigyulladt egy társasház tetőszerkezete Lábatlanon. A tűzhöz három tűzoltó egység is érkezett, de hamar megfékezték a lángokat.

Kemma.hu

Forrás: Esztergom HTP

Fotó: Görbe Zoltán

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint február 7-én kigyulladt egy nyolclakásos társasház padlástere Lábatlanon, és mintegy 20 négyzetméteren égett a tetőszerkezet. A helyszínre az Esztergomi Hivatásos Tűzoltók, a Nyergesújfalui, valamint a Bajnai Katasztrófavédelmi Örs egységei érkeztek, akik az áramtalanítás és a gáz elzárása után egy gyors-beavatkozó sugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták.

A katasztrófavédelem munkatársai mellett az Esztergomi Rendőrkapitányság és a Nyergesújfalui Rendőrőrs munkatársai is kiérkeztek, akik lakosságvédelmi intézkedés keretén belül 19 főt hoztak ki az épületből, köztük négy gyermeket. A tűzben senki sem sérült meg.

Egy kisbusszal a lakókat a településen lévő Gondozási központba szállították. Ahogy Kiss Gábortól, a település aljegyzőjétől megtudtuk, az önkormányzat egyéni kérésre élelmiszert is biztosít számukra.

A lakásokban holnapig nincs áram, ugyanis a tűzben több vezeték is megsérült, melyeket cserélnek. Néhány lakásban villanykályha biztosítja a meleget, így az áramszünet miatt néhány lakásban még nincs fűtés. A lakásokat nem érte kár, így a lakók visszaköltözhetnek otthonaikba.

Az aljegyző hozzátette, hogy a lábatlani önkormányzat krízissegélyt is felajánlott a társasháznak a város szociális rendelete alapján. A társasháznak van biztosítása is. Így a károkat rendezni tudják.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági tűzvizsgálati eljárást indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!