Vélem-én

2010.10.27. 08:52

Kinccsé váló lomjaink

Vérmérséklettől függően lehet villámgyors illetve napokig tartó a selejtezés a lakásokban. Aki pillanatok alatt dönt, annak is lehetnek később nehéz percei, de a tétovázó szintén megbánhatja jól átgondolt választását.

Mórocz Károly

Ami a feleségnek/férjnek már csak használhatatlan vacak, az a férjnek/feleségnek természetesen pótolhatatlan kincs.

Végül azért a legtöbb családban sok zsák megtelt lommal, hogy egy estére vagy csak egy-két pillanatra a kukák mellé kerüljenek. A bútorok cseréjét is sokan ilyenkorra időzítik, így aztán megkopott székek, sezlonok, fotelek is új gazdáikra vártak, várnak az utcán.

Gyakran csak percekig lehet lomnak nevezni a megunt tárgyakat, játékokat, ruhákat, bútorokat. A várost járó, a lomtalanító cégeknél szinte mindig gyorsabb szegény emberek percek alatt megjelennek a szeméttárolóknál, és elszállítják új otthonába kincsüket.

Kiselejtezett holminkat már soha többé nem látjuk, egy idő után eszünkbe sem jut, hogy volt. Új szerzeményeiket csodálják meghatottan a már nem bérből és fizetésből élők; boldog lesz a napjuk, szép álom vár rájuk – legalább egyszer-kétszer egy évben.

Lomtalanítás és kincskeresés napjai. Remélem, hogy a „szemetet” összegyűjtő cégek munkásai is gondoltak erre, és egy-két percet vártak, ha talicskás, szatyros emberekkel találkoztak.

Ezek is érdekelhetik