Vélem-én

2008.08.21. 08:20

Gyuri bácsiékat a Nagyszínpadra!

A Sziget fesztiválnak évről évre egy állandó programja van: Balázs Klári és Korda György koncertje. Azt gondoltam, mindig a média fújja csak fel a két örökifjú fellépését. Most is azt hallottam a televízióban, hogy a házaspár napok óta nem tudott aludni, attól tartva, hátha rosszabbul sül el az előadásuk, mint mondjuk egy esztendővel ezelőtt. Kár volt virrasztaniuk.

Kovács László

Az idén szerencsésen jött ki a lépés, pont azon a napon látogattam el a Szigetre, amikor Kordáék léptek fel. Kedvenc huszonéves kolléganőimnek üzenem, semmi tudatosság nem volt benne, hiába mondják állandóan, hogy negyven felé közeledve ilyen programok valók nekem. Szeretném leszögezni: a műfaj csöppet sem szívem csücske, de valóban az ismert táncdalfesztiválokon, a Metronomon, a Tessék választanikon nőttem fel, így Kordáék egy-egy slágerének refrénjét vágom, fújom. Gondoltam, a mai, Tipi-tapi dínón, majd később L.L. Junioron, Sterbinszkyn és Hamvain edződött ifjúság csak "csinálja majd a fesztivált" Kordáék koncertjén, a jó buli kedvéért csápolnak ott.

Átkoztam azt a percet, amikor úgy döntöttem, hogy nem a sajtósoknak kijelölt helyet választom, hanem inkább megpróbálom a közönség soraiban kibírni azt az egy-másfél órát, amíg Kordáék énekelnek. A tömeg sodort, fellöktek, ha én löktem fel valakit, csúnyán néztek rám. A fiatalok "Szeretünk, Gyuri!", "Gyuri, a király", s ehhez hasonló feliratú táblákkal érkeztek, akadtak olyanok, akik felfújható gitárjukat sem hagyták otthon. (Csoda, hogy nem fértünk el?) A sátorban minden volt, csak komfortérzetem nem. Szállt a por, fullasztott a hőség, a pára, jónéhányan kapkodtunk a levegő után. Zúgott a Lady N, Reptér, Adagio, a Gyöngéden ölelj át!, illetve mi más, mint Mammama-mia-mia... A közönség nagyobb része fújta, azok, akik kellő mennyiségű sörrel melegítettek, inkább együtt éltek a többiekkel, de a csápolásban mindenki benne volt. Szerencsének (?) mondhattam magam, egy eldobott kártyapakli lapjai akadtak fenn rajtam. Egyből haverrá váltam, amikor szétosztottam azok között, akiken sikerült keresztül gyalogolnom a koncert első perceiben.

Kordáék Nyergesen és Tatabányán is fellépnek

Balázs Klári és Korda György a közeljövőben két városunkban is fellép. Pénteken 21 órától a nyergesi íjászpályánál felállított sátorban, a Nyárbúcsúztató fesztivál keretében adnak koncertet, majd információink szerint Tatabányán, a Bányásznapon is szórakoztatják a közönséget.

Őszintén mondom, olyan maradandó élményt nem szereztem, hogy Klárikával és Gyurival álmodtam volna, viszont a Korda-jelenség azóta is kifejezetten foglalkoztat. Éppen most, a csütörtöki 24 Órában olvasom, hogy a "pókerember" szerint a sugárzó szeretet nem csak a produkciójuknak szól, bennük nem az előadót, hanem az embert kedvelik sokan. Értékelik az állandóságot, az őszinte érzelmeket. Minden elismerésem az övé a szimpatikus nyilatkozatért.

Javaslom a Sziget szervezőinek, hogy a jövőre a közönség kívánságát is vegye figyelembe, mely szerint Kordáékat a Nagyszínpadon szeretné látni. A port valahogy kibírnánk, és talán ott nem taposnánk össze egymást. De nem is ez a legfontosabb szempont. Gyuri bácsi 2009-ben lesz 70 éves, 50 esztendeje szórakoztatja nagyszüleinket, szüleinket, minket. Egyszer már tényleg járna nekik a Nagyszínpad!

Kovács László Kordáék Nyergesen és Tatabányán is fellépnek Balázs Klári és Korda György a közeljövőben két városunkban is fellép. Pénteken 21 órától a nyergesi íjászpályánál felállított sátorban, a Nyárbúcsúztató fesztivál keretében adnak koncertet, majd információink szerint Tatabányán, a Bányásznapon is szórakoztatják a közönséget. Kovács László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!