Vélem-én

2008.02.14. 11:39

Szívügyek

Ölelkező, csókolózó macik a piros csipkepárnán, összefonódó zsiráfnyakak és masnival összefogott kandúr-szerelem. Ha hasán nyomod, hangosan, ütemesen kiabálja: „I Love You”, míg az elem bírja…

Hajnal Dóra

Egypálcás szív porcelán, kakasos- nyalóka helyett szív- alakú, meg persze a jól bevált mézeskalács. Szerelmes feliratok a kirakatban, vágyébresztő fehérnemű vásár, minden méretben kapható a hódításra és megfélelmlítésre egyaránt alkalmas szövetdarab.

Ömlik a Valentin-nap minden sarkon, még a csapból is ez folyik, beindult a szív- biznisz. Mekkora üzlet, hogy hagyományt „csináltunk” belőle. Nem kell félni, hogy lemaradunk róla, mert annyi a „láv-cikk” a piacon, mint égen a csillag. Még a hétköznapi „szingli- képző” magazinokat is elárasztja a párválasztás öröme. Ezernyi "láv-sztori" a lapokban, valakié az egész világnak szól, valakié bizalmasan kezelendő.

Aztán szívküldi szívnek a rádióban, ezeréves sanzonoktól a nyálas fiúcsapatokig, erről énekel csöpögve majd Lionel Richie, és Elton John. A kívánságlisták élén beindult a szerelemvonat. Szenvedélyes filmek a tv-ben, egyik happy end, a másik szerelmi csalódás, szívecskés csomagolású zsebkendőből is lesz százasával, telekönnyezhetjük, ha elérzékenyülünk.

Csak az elvált nők klubjában vesznek ki egy hét szabadságot, nekik fájdalmas, felkavaró a Valentin-nap élménye. Az utazási irodákban hajnaltól estig tartó forró drót, mindenki nászutat keres. A szerencsések erre a napra kaptak időpontot az anyakönyvvezetőtől. A Bálintok meg szomorkodhatnak, mert őket már meg sem említik lassan. Ilyen könnyű háttérbe szorulni….

A sok nevetséges szívecske aztán már másnap feleslegessé válik, eltehetik jövőre az árusok, úgysem megy ki a divatból. A gazdára talált darabokat az első csalódásig őrizgetjük, aztán kukába dobhatjuk, mint a zsepit, amibe belekönnyeztünk, miután elhagy a „kedves”…

A csipkepárnát már én is párszor telesírtam. Tudvalevő, szerelmi bonyodalom Ádám és Éva óta akad dögivel. Én mégis kíváncsian várom, hoz-e a párom, valami szíveset...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!