Vélem-én

2008.02.08. 10:59

Fogadjuk meg a jótanácsokat!

Mit lehet tanulni egy náthából? Lássuk csak. Például, hogy máskor nem csak legyinteni kell, ha az ember gondos és előrelátó édesanyja felhívja a figyelmet az időjárás zordsága és az öltözet lengesége közti ellentmondásra. Bizony fel kell venni a télikabátot, még ha nem is olyan trendi, mint a vékony bőrjakó. Az új miniszoknyában sem télvíz idején kéne az irodában villogni.

Bíró Gabriella

Na, meg persze egy sálat sem ártana már venni, ha egyszer a tavaly vásárolt darab érthetetlen módon felszívódott. Az sem mellékes, hogy mégis csak jobban megéri prevenciós jelleggel C-vitamint szedni, mint ennek hiányában megbetegedve sorra venni a borsos árú antibiotikumot.

Az unalomig szajkózott egészséges életmód tanácsokban is lehet valami, nem ártana már egyszer kipróbálni. A kirepedezett bőrű, puffadtan vöröslő orr, viaszsárga bőr és fénytelen szem is elkerülhető lenne. Talán.

Viszont. Amikor a munkahelyi étkezdében éppen a kedvenc menü van aznap, és annak fűrészpor íze van, az már végképp elkeserítő. S hogy mi még? Este a kádból frissen kiszállt baba illatát nem érezni. Pedig nincs is ennél jobb! Mondom én, s minden bizonnyal hozzám hasonlóan véledik még sok-sok anyuka.

Természetesen mindenkinek megvan a külön bejáratú kedvenc íze-illata-aromája. A teregetett ruhából áradó öblítő. A forró reggeli kávé gőze. Az ajándékba kapott virágcsokor. A nagyi vasárnapi pörköltje - ahogy csak ő készíti. A ruhán a kedvesünk parfümjének emléke...

Ugye hiányoznának, ha egyszer csak hirtelen nem éreznénk? Becsüljük hát meg, és tudjunk örülni nekik. Többet adnak az életünkhöz, mint gondolnánk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!