Vb 2018

2018.06.18. 09:13

Túl feszültek voltak a brazilok a kapitányuk szerint

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a világbajnokság első mérkőzésén, a Svájc elleni 1-1-es döntetlen alkalmával túl feszültek voltak a játékosai.

Rosztov-na-Donu, 2018. június 17. Adenor Bacchi, ismertebb nevén Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília – Svájc mérkõzésen a rosztov-na-donui Rosztov Arénában 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)

A szakember úgy véli, a góljukig – amit a 20. percben Philippe Coutinho szerzett – túl nagy nyomás volt a brazil kezdőcsapat játékosain, akik a feszültség miatt még a gólelőny birtokában sem játszottak elég pontosan.

„Volt néhány tiszta helyzetünk, de a befejezéseknél nem összpontosítottunk megfelelően, ami abból eredt, hogy a vb első mérkőzésén túl idegesek voltak a játékosok” – mondta Tite. Hozzátette: mivel győzelmet várt, csalódott a döntetlen miatt.

A brazil Philippe Coutinho ünnepli a svájci válogatottnak rúgott gólját. Forrás: MTI / AP / Themba Hadebe

A kapitány segítője, Cleber a brazil együttes „gyilkos ösztönét” hiányolta az összecsapáson, és hibaként említette, hogy túl gyakran veszítettek labdát, ami persze az ellenfél érdeme.

„A svájciak sokkal kiegyensúlyozottabban futballoztak, mint a 2014-es vb-n” – nyilatkozta a segédedző. Hangsúlyozta: a riválisnak sikerült nyomás alatt tartania a brazil játékosokat, akik hiába dolgoztak ki helyzeteket, nem voltak elég hatékonyak a befejezéseknél.

Az ötszörös vb-győztes dél-amerikaiak, a torna egyik favoritjai, az E csoportban legközelebb pénteken, Costa Rica ellen lépnek pályára, majd jövő szerdán Szerbiával mérkőznek meg.

Borítóképünkön Adenor Bacchi, ismertebb nevén Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Brazília-Svájc mérkőzésen a rosztov-na-donui Rosztov Arénában 2018. június 17-én.

Forrás: MTI / EPA / Shawn Thew

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!