Hallgassa élőben!

Idén is versenyre hívjuk a szépségeket!

Tízmilliós összdíjazás, egyéves autóhasználat, felkészítő táborok, televíziós döntő és szépségkirálynői segítség várja a jelentkezőket. Saját fotókkal is lehet nevezni, de aki szeretné, annak profi fotósaink elkészítik első portfólióját.

A három fordulón át tartó verseny végén értékes nyeremények és egyéves autóhasználat várja a legszebbeket. A showműsorral egybekötött televíziós döntő előtt ráadásul felkészítő táborokban vehetnek részt a megyék legszebbjei, ahol korábbi szépségkirálynőktől tanulhatnak. Tavalyi háziasszonyunk, az Európa legszebbjének választott Kocsis Korinna mellett a Magyarország Szépe címet 2018-ban elnyerő Szarvas Andrea, valamint a szintén 2018-as BLife szépségkirálynő, Miss Queen első udvarhölgy, divatmodell Eszenyi Eszter is mentorként támogatja a Tündérszépek felkészülését. Késmárki Enikő Rebeka, a 2015-ös Miss World Hungary Miss Sport-díjasa pedig edzőként hozza majd legjobb formájukba a lányokat.

A verseny menetét az alábbi ábra szemlélteti.


JELENTKEZNI IDE KATTINTVA
,

március 7. éjfélig lehet. De nem érdemes addig várni, minél előbb jelentkezel, annál nagyobb eséllyel kerülsz be a verseny mezőnyébe. Olyan 16-29 éves hölgyek nevezését várjuk, akik Magyarországon élnek (állandó vagy tartózkodási címen) vagy itt születtek vagy itt tanulnak. A jelentkezők közül szerkesztőségünk állítja össze a verseny mezőnyét, és a kiválasztott hölgyeket értesíti a fotózás részleteiről, illetve a további tudnivalókról. (A jelentkezéssel kapcsolatos összes részletet a versenyszabályzat tartalmazza. A leggyakoribb kérdéseket az oldal alján válaszolunk meg.)

Az első, megyei forduló ferbruár 15-től március 22-ig tart. Ebből a fordulóból négy hölgy jut tovább: hármuk a megyei napilap és hírportálunk szakmai zsűrijének döntése alapján, egyikük pedig a közönség értékelése alapján (az, aki a zsűri által ki nem válsztott hölgyek közül a legmagasabb pontszámot éri el).

A második, regionális forduló március 26-tól április 6-ig tart (a régiók beosztása a versenyszabályzatban olvasható). Itt három megye négy-négy továbbjutója, azaz 12 lány versenyez. Innen a szakmai zsűri által kiválasztott három lány közvetlenül az országos döntőbe jut, egy lány pedig a közönségszavazatok alapján az április 8-tól 14-ig tartó országos közönségszavazás körébe. Az itt legmagasabb értékelést elérő hölgy csatlakozik az országos döntő mezőnyéhez.

A fináléban, tehát május 18-án televíziós showműsor keretében megrendezendő országos döntőben így 22 versenyző indul. Az ország szépségei előtte azonban két felkészítő táborban vesznek részt, melyeket április 16-18., illetve május 15-17. között rendezünk meg.

Gyakori kérdések – és válaszok

Mikor kezdődnek és hol történnek a fotózások?
A fotózások folyamatosan zajlanak, minden megyében és Budapesten. Azt, hogy a jelentkezéskor kiválasztott megyén belül pontosan hol és mikor lehet fotózkodni, akkor tudod meg, ha/amikor szerkesztőségünk beválogat a mezőnybe. Erről értesítést kapsz.

Mikor kapok értesítést a fotózásról?
Erre nem tudunk fix időpontot mondani. Lehet, hogy napokon belül, de lehet, hogy csak később – attól függően, hogy mennyien jelentkeztek előtted, és hogyan sikerült lefotózni őket. Ha már nagyon kíváncsi vagy, a jelentkezést visszaigazoló e-mailre válaszolva tudsz érdeklődni.

Ha fotózást kérek, kell fizetnem?
Nem, a stúdiófotózást szerkesztőségeink ingyenesen biztosítják.

Ha saját fotókkal nevezek, szükséges személyesen is megjelennem?
Igen, de csak akkor, ha bejutsz az országos döntőbe. Ekkor ugyanis személyesen kell részt venned a felkészítő táborokban (április 16-18. és május 15-17. közötti időpontokban) és a döntő gálán (május 18.).

Helyileg hol lesznek a fordulók?
A verseny, egészen a döntőig online zajlik. A döntő gála Budapesten lesz (az előtte lévő felkészítő táborok helyszínéről a döntőbe jutók később értesítést kapnak). A fotózások a nevezéskor kiválasztott megyében vagy Budapesten történnek.

Tetoválásom van / műtéti heg van rajtam / alacsony vagyok – jelentkezhetek?
Természetesen jelentkezhetsz, az említett tényezők nem jelentenek kizáró okot. Azzal számolj ugyanakkor, hogy a döntőben bikinis felvonulás is lesz.

Mi a helyzet a külföldön élőkkel? Ők jelentkezhetnek?
Igen, ha Magyarországon születtek, vagy itt tanulnak, vagy rendelkeznek magyarországi állandó lakcímmel.

Kapok arról is értesítést, ha nem jutottam be a versenybe? Vagy csak arról, ha igen? Mikor?
Arról biztosan kapsz értesítést, ha bejutottál a versenybe, de hogy mikor, az attól is függ, hogy hányan jelentkeztek előtted, és hogy állunk a fotózással. Mivel a mezőny kiválasztása nem csak a nevezés idejétől függ, lehet, hogy a jelentkezési határidő végén értesítünk arról, hogy bejutottál. Ha március 10-ig nem kapsz visszajelzést, akkor már biztos, hogy nem jutottál be a versenybe. Addig is, ha már nagyon kíváncsi vagy, a jelentkezést visszaigazoló e-mailre válaszolva tudsz érdeklődni.

Nincs más hátra, mint az, hogy JELENTKEZZ!