wtcr

2018.02.09. 19:15

Tarquini lobbizott Micheliszért a Hyundainál

Norbi elmondta: korábban is beszélgettek már a lehetőségről, de az olasz erőltetni nem akarta. Eddig.

Régi csapattársak egyesítik ismét az erejüket az újonnan alakult túraautós bajnokság, a WTCR egyik legerősebbnek tartott alakulatánál.

A BRC Racing által a 2018-as szezonra nevezett két Hyundai volánjánál Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini foglal majd helyet, akik 2015-ben egyaránt Hondával küzdöttek vállvetve, ennél is régebbre visszavezethető jó viszonyuk pedig kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a két pilóta útjai idén újra keresztezzék egymást – írja a Formula.hu. 

Az exkluzív interjúból kiderül, hogy Gabriele Tarquininek rendkívül fontos szerepe volt abban, hogy Michelisz a Hyundaihoz kerüljön a WTCR első szezonjára, ugyanis erősen kampányolt a magyar pilótáért – ráadásul Norbi tudta nélkül.

Tarquini telefonon nyilatkozott a site munkatársának, ő is és Michelisz is érdekes részleteket árultak el arról, hogyan is zajlott a magyar versenyző márkaváltása.

Michelisz elárulta, akkor kezdtek körülötte felperegni az események az előző szezon végén, amikor egy az Autosportnak adott interjúban elmondta, hogy nem rendelkezik szerződéssel a Hondával 2018-ra. A cikk persze azonnal elkezdett terjedni a neten, így több márka is elkezdett puhatolózni nála, hogy érdekelné-e esetleg az ajánlatuk.

Mint mondta, a megérzésére hagyatkozott, és ezért hozta meg a döntést.

„Persze beszélgettünk a Hyundairól, amikor tavaly októberben [Tarquini] egy hétvége erejéig csatlakozott a Hondához a Túraautó-világbajnokságban, de győzködni nem próbált”

– mondta kérdésünkre Michelisz.

„A Hyundai akkor már túl volt a TCR-bemutatkozásán a kínai versenyhétvégén, ahol nagyon jónak tűnt az autó, és próbáltam is információkat kiszedni belőle azt illetően, hogy mennyire erős ez a jármű. Meggyőző volt számomra, amiket mondott, akkor viszont még semmiféle tudatosság nem állt emögött, én sem azért kérdezősködtem, mert a Hyundainál szerettem volna versenyezni, csupán egyszerű érdeklődés szintjén zajlott a dolog.”

Tarquini, aki 55 esztendősen egész biztosan a WTCR-ben is a mezőny rangidőse lesz, örömmel fogadta Michelisz érkezését.

„Szerintem remek lépés volt ez tőle a számos Hondánál eltöltött év után. Örülök, hogy vele oszthatom meg az autót és együtt versenyezhetünk, hiszem már közel tíz éve ismerem, és a Hondánál is csapattársak voltunk. Persze majd meglátjuk, hogyan alakul, de most úgy gondolom, hogy nagyon jó vásárt csinált”

– nyilatkozta a Formula.hu-nak az olasz, kérdésükre pedig nem is rejtette véka alá, hogy az ő hathatós közbenjárására kezdte Micheliszt hajszolni a csapat.

„Igen. Olyan helyzetben voltam a Hyundainál, hogy a másik versenyző kilétét illetően is kifejthettem a véleményem. A csapat összeállított egy listát, de elárulhatom, én javasoltam nekik, hogy Norbit próbálják megszerezni, hiszen nemcsak egy gyors pilóta, de már régről is jól ismerjük egymást, a csapattársak viszonya pedig mindig nagyon fontos. Ezért erőltettem, hogy őt ültessék mellém.”

Tarquini nagyon szerette volna, ha Michelisz Norberttel ülne egy autóban

Micheliszt nem avatta be az akcióba, de érthető módon a magyar pilóta utólag is hálás.

„Én mondjuk erről nem is tudtam, de ha a háttérben segített, akkor azt nagyon köszönöm neki. Mindenesetre végig kapcsolatban álltunk egymással, és alapvetően nagyon jó a viszonyunk”

– tette hozzá.

Borítókép: MTI / Marjai János 

fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI.

Címkék#michelisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!