az erő lesz vele

2018.12.04. 11:07

Valaki Jedi mesternek érezheti magát

Luke Skywalker fénykardjára is lehet licitálni egy jövő heti Los Angeles-i árverésen.

Star Wars: Episode IV - A New Hope Year: 1977 USA Director: George Lucas Mark Hamill . It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Fotó: Photo12

A Star Wars-hős fénykardját előzetesen 200 ezer dollárra (57 millió forintra) becsülte az aukciót szervező Profiles in History árverési ház, amely további 25 relikviát bocsát árverésre az űreposz kellékei közül.

A fénykardot a Skywalkert alakító Mark Hamil forgatta a Csillagok háborújában. A fegyvert az 1977-ben bemutatott film díszlettervezője, az Oscar-díjas Roger Christian tervezte. A kardhoz járó hitelesítő levélben Christian elbeszéli, hogyan készítette, és arról is beszámol, hogy gyakorlatilag mindent felhasznált hozzá, ami keze ügyébe került. A filmhez egyébként összesen öt kardot csináltak, ezek egyike szerepel az árverésen.

Az aukció legizgalmasabb darabjai között szerepel a film egy TIE-vadászpilótájának sisakja is, amelyért akár 300 ezer dollárig (85 millió forintig) is elmehet majd a licitálás a szakértők szerint.

Borítókép: Mark Hamill (Luke Skywalker) a Geroge Lucas rendezte Csillagok Háborúja IV: Egy új remény (1977) című film egyik jelenetében

AFP / Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!