Márkanév

2020.02.19. 21:06

Újra lecsaphat Harryre és Meghanre a királynő haragja

Egybehangzó szerdai londoni médiaértesülések szerint II. Erzsébet királynő meg akarja tiltani Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnőnek, hogy a „Royal”, vagyis a „királyi” szót márkanévként használják.

London, 2020. janur 8. 2020. janur 7-n Londonban ksztett kp Harryrl, Sussex hercegrl, a brit trnrks msodszltt firl s a felesgrl, Meghan sussexi hercegnrl. Harry s Meghan 2020. janur 8-n bejelentette, hogy visszalp a brit kirlyi csald magas rang tagjaknt eddig elltott szereptl s azon dolgozik, hogy pnzgyileg fggetlenn vljk. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Facundo Arrizabalaga

Harry és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnője a múlt hónapban jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és ezentúl ideje nagy részét Kanadában tölti.

Nem sokkal később az udvar hivatalosan is közölte, hogy a hercegi házaspár a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesz részt, közpénzellátmányban nem részesül, és Harry nagymamáját, II. Erzsébet királynőt sem képviselheti hivatalos fórumokon.

Harry és amerikai felesége a jövőben nem használja az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) titulust sem, amelyre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő pedig Harry feleségeként tarthatott igényt.

Megtartották ugyanakkor legalábbis ez idő szerint hercegi címüket.

Harry 2018. május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak Windsor ősi királyi kastélyában, és az uralkodó az esküvő után adományozta a Sussex hercege, illetve hercegnője címet a házaspárnak.

Ezt a címet azóta is használják egyben önálló márkanevet is gyártva belőle. Sussex Royal néven saját közös honlapot alakítottak ki, amely a sussexroyal.com címen látogatható, és közös Instagram-profiljuk is amelynek több mint 11 millió követője van a @sussexroyal nevet viseli.

Voltak olyan terveik, hogy a Sussex Royal elnevezést hivatalosan is globális márkanévként jegyeztetik be a hozzájuk köthető különböző árucikkek ruhák, könyvek, oktatási anyagok számára, emellett egy új jótékonysági alapítványt is létre akartak hozni Sussex Royal The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex néven.

A Daily Mail című konzervatív brit bulvárlap és több más médiaorgánum udvari forrásokból származó szerdai beszámolója szerint azonban a királynőnek nem tetszik, hogy Harry és felesége kereskedelmi márkanevet gyártana a Royal jelzőből, miközben a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesznek részt.

A beszámolók szerint a királynő és több magas rangú udvari illetékes hosszas és bonyolult egyeztetések során arra az álláspontra jutott, hogy

nem tartható fenn a Royal szó használata Harry és Meghan immár magánjellegű tevékenységében.

A Mail úgy tudja: Harry és Meghan már elfogadta, hogy a jövőben a Sussex Royal márkanevet nem használhatják.

A lap szerint ugyanakkor ez komoly fejfájást okoz a hercegi házaspárnak, hiszen kezdhetik elölről számos kezdeményezésük bejegyeztetési procedúráját.

Borítókép: Harry és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!