Iskolakezdés együtt

2018.08.22. 15:42

Sztárok csomagolják a rászoruló gyerekek tanszereit

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet. Sztárok és önkéntesek is bekapcsolódtak a munkába.

Budapest, 2018. augusztus 22. Vastag Csaba énekes és Wolf Kati énekesnõ tanszercsomagokat állít össze rászoruló családoknak az Ökumenikus Segélyszervezet XXI. kerületi fejlesztõházában 2018. augusztus 22-én.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Gyermekenként tízezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal segíti a nehéz sorsú iskolásokat az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Iskolakezdés együtt! elnevezésű adománygyűjtés második hetében sztárok sorának közreműködésével kezdték meg a tanszercsomagok összeállítását szerdán Budapesten.

Sztárok munkában: Növény Norbert, Abaházi Csaba, Pordán Petra és Bárdosi Sándor. Fotó: Fekete Dániel / MÖS

A munkában a magyar zenei élet olyan kiválóságai vettek részt, mint Wolf Kati, Vastag Csaba, Péter Szabó Szilvia énekes, vagy a rádiózás világából Abaházi Csaba és Pordán Petra műsorvezető, illetve sportolóink közül Katus Attila aerobikos, Bárdosi Sándor és Növényi Norbert birkózó.

1353

Az ezer gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtést a 1353-as adományvonalon, hívásonkéntvagy SMS-enként 250 forinttal lehet támogatni. Sok kicsi sokra megy, negyven hívás már egy tanszercsomagot jelent. A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon érhető el. A nagyobb postahivatalokban gyűjtőperselyekbe várják az adományokat.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés e családoknak ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon.

Bortókép: Vastag Csaba énekes és Wolf Kati énekesnő tanszercsomagokat állít össze az Ökumenikus Segélyszervezet XXI. kerületi fejlesztőházában

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!