One America Appeal

2017.09.08. 09:41

Öt volt amerikai elnök együtt hív a hurrikánok áldozatainak megsegítésére

Jimmy Carter, George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama közös felhívásában leszögezte: a Harvey hurrikánnak áldozatul esett embereknek és közösségeknek, valamint az őket segítő szervezeteknek és önkénteseket szeretnék támogatni.

A csütörtök este útjára indított One America Appeal (Egy Amerika Felhívás) elnevezésű kezdeményezést George H. W. Bush elnök irodája tette közzé. A volt elnökök számlát nyitottak, amelyre elsőként ők adakoztak, péntektől pedig minden ember adományára számítanak.

Az öt politikus eredetileg csupán a Texasban és Louisianában pusztító Harvey hurrikán áldozataira gondolt, de közben a segítséget kiterjesztették a katasztrófával fenyegető Irma hurrikán leendő áldozataira is. Az 5-ös erősségű Irma várhatóan a hétvégén ér partot Floridában, de máris a nyomában kavarog a Katia és José névre hallgató két újabb hurrikán.

Az adományokat a George H. W. Bush Elnöki Könyvtár Alapítványnál nyitott, elkülönített számlára várják. Ezzel egyidejűleg honlapot is indítottak, amelyen tájékozódhatnak a segíteni szándékozók.

(Borítóképünkön az öt kezdeményező. Forrás: AFP / Saul Loeb)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!