örök darab

2018.05.20. 18:23

Nagyon sok milliót kifizettek Bob Dylan gitárjáért

Majdnem félmillió dollárért (mintegy 135 millió forintért) kelt el Bob Dylan amerikai dalszerző, énekes egyik gitárja egy New York-i árverésen.

US singer and musician Bob Dylan (C) performs at the Feis Festival in London on June 18, 2011. AFP PHOTO/Olivia Harris / AFP PHOTO / OLIVIA HARRIS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Olivia Harris

A Julien's aukciósház a Twitteren tette közzé, hogy az irodalmi Nobel-díjjal is kitüntetett világsztár Fender Telecaster 1965 típusú elektromos gitárjáért 490 ezer dollárt fizetett új tulajdonosa, akinek személyét nem hozták nyilvánosságra.

Ezen a gitáron játszott Bob Dylan az 1966-os világkörüli turnéján. A zenész, énekes addig csak akusztikus gitárt használt.

A most elárverezett elektromos gitár Robbie Robertson kanadai gitáros-dalszerzőé volt, aki az említett 1966-os világkörüli turnén a Bob Dylant kísérő The Band együttes tagja volt. A gitáron egyébként olyan rocksztárok is játszottak, mint George Harrison és Eric Clapton.

Borítókép: AFP PHOTO / Olivia Harris

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!