Klímavédelem

2017.09.20. 12:14

Leonardo DiCaprio lelkes környezetvédő

A filmsztár bejelentette, hogy alapítványa idén már több mint 20 millió dollárt (ötmilliárd forintot) adományozott főként környezetvédelmi célokra.

Az alapítvány támogatta egyebek mellett oroszlánok védelmét és visszatelepítését, mangrove erdők telepítését, a megfizethető napenergiához való hozzáférést és az indiánok jogainak védelmét is – számolt be róla a színész a klímaváltozással kapcsolatban a Yale Egyetemen megrendezett konferencián, ahol elsősorban azért jelent meg, hogy a fosszilis energiahordozók helyett a megújuló energiaforrások alkalmazására hívja fel a figyelmet.

DiCaprio felszólalásában hangsúlyozta, hogy meg kell találni az új energiaforrások hasznosításának módját, sok millió embernek kell munkát adni, és meg kell oldani, hogy mindenki hozzájusson a tiszta levegőhöz és vízhez. Hozzáfűzte: a politikusoknak el kell ismerniük a klímatudomány eredményeit és el kell kötelezniük magukat a klímavédelem ügye mellett, mielőtt még túl késő lesz.

A színész által létrehozott alapítvány 1998 óta 80 millió dollárt (20,5 milliárd forintot) fordított ezekre a célokra.

A szervezet egy új, 3,6 millió dolláros adománya a klímaváltozás elleni küzdelem különböző lépéseit támogatja, valamint 6,4 millió dollárt (1,6 milliárd forintot) fordítanak vadvédelmi és tájmegőrzési projektekre is.

Az alapítvány több mint száz szervezetet támogat, köztük a California Waterkeepers csoportot, amely Kalifornia állam part menti vizeinek védelmén dolgozik, valamint az Ocean 5 csoportot, amely tengeri rezervátumokat hoz létre és az illegális halászat ellen küzd a világ öt óceánján.

Borítókép: Leonardo DiCaprio 2017. április 29-én

AFP PHOTO / Jose Luis Magana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!