Ausztrál tűzvész

2020.01.10. 13:47

Leonardo DiCaprio hárommillió dollárt ad a tűzoltásra

Az Oscar-díjas színész mellett korábban számos híresség adományozott jelentős összegeket a tűzvész megfékezésére.

LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - JUNE 05: Actor Leonardo DiCaprio arrives at the Los Angeles Premiere Of HBO's 'Ice On Fire' held at the Los Angeles County Museum of Art on June 5, 2019 in Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Image Press Agency

Fotó: Xavier Collin

Hárommillió dolláros (898 millió forintos) adománnyal járul hozzá Leonardo DiCaprio amerikai filmsztár Earth Alliance alapítványán keresztül az Ausztráliában pusztító erdőtüzek megfékezéséhez

közölte csütörtökön a filmsztár által alapított környezetvédelmi szervezet.

Az alapítvány létrehozta az Australia Wildfire Fund nevű alapot, hogy azon keresztül jutassa el az országszerte pusztító katasztrofális bozóttüzek megfékezését támogató nemzetközi segítséget.

Az Oscar-díjas színész a tavaly életre hívott, a klímaváltozás és a fajpusztulás ellen küzdő Earth Alliance egyik társelnöke.

A további társelnökök között van még Laurene Powell Jobs és Brian Sheth üzletember is.

Az erdőtüzek szeptember eleje óta hatalmas területeket perzseltek fel, a lángoknak 25 halálos áldozata volt és mintegy kétezer otthon égett porig Ausztráliában. A szokatlanul kiterjedt természeti katasztrófát az extrém aszály, forróság és a rekordszárazság számlájára írják.

Az alap helyi ausztrál partnerekkel működik együtt, köztük az Aussie Ark, a Bush Heritage és a Wires Wildfire Rescue szervezetekkel.

DiCaprio mellett korábban számos híresség adományozott jelentős összegeket a tűzvész megfékezésére, a károk enyhítésére és az áldozatok megsegítésére. Köztük volt Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman és Keith Urban, valamint a Metallica rockegyüttes is.

Borítókép: Leonardo DiCaprio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!