Ágyikó

2019.12.27. 08:44

Kivel alszanak a magyar sztárok?

Som-Balogh Edina, Kasza Tibor, Kardos Eszter és Majoros Hajnalka mesélt családjuk alvási szokásairól.

Forrás: Pixabay

Ahány ház, annyi szokás – igaz ez az együtt alvásra is. Szinte minden kezdő szülő megfogadja, hogy nem fogja a közös ágyban altatni a gyermekét. Aztán, amint hazakerül a babaillatú újszülött, az élet és az ösztönök sok esetben felülírják az eredeti elképzelést írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Kardos Eszter

A Barátok közt Vandájának már másfél éves a kisfia, aki most már egy-két kivétellel átalussza az éjszakákat a saját ágyában.

Az első pár hónapban az ágyunk mellett, bébiöbölben aludt Erik. Így könnyebb volt, nem kellett felkelni a szoptatásokhoz. Négy hónapos korától viszont a saját szobájában alszik – árulta el Eszter, aki fokozatosan szoktatta hozzá a kisfiát az új helyzethez. – Nekünk így alakult, arról nem beszélve, hogy mi is nyugodtabban tudjuk élni a házaséletünket a hálószobában. Ha éjszaka felsír, akkor azonnal átmegyek hozzá. Reggelente viszont elmaradhatatlan, hogy összebújjunk és még együtt lustálkodjunk picit.

Kasza Tibor

Kasza Tibi és Kasza-Darai Andrea az első három hónapban megosztották az ágyukat Lorával.

Sok véleményt hallottunk ez ügyben, de nekünk így volt jó. Három hónap után végül tudatosan átszoktattuk a saját szobájába – mesélte az énekes-műsorvezető, aki szerint így mindenkinek komfortosabb. – Így nyugodtan tudunk összebújni és filmezni Manóval, nem kell azon aggódni, hogy Lorát zavarjuk az alvásban. Ráadásul állítólag horkolok, és nem hiszem, hogy ez pihentető lenne számára – tette hozzá Tibi, aki ennek ellenére már nagyon várja azt az időszakot, amikor kislányuk az éjszaka közepén áttotyog, és közéjük bújva alszik tovább.

Som-Balogh Edina

Bár a kétgyermekes édesanya az első babája születése előtt úgy gondolta, hogy a kisfia egészen biztosan külön szobában fog aludni, az élet átírta a forgatókönyvet.

Nonoka körülbelül három-négy hónapos korától aludt köztünk. Igény szerint szoptattam, és így én is sokkal többet tudtam aludni. Lilinél pedig már nem is volt kérdés, hogy közénk kerül – árulta el a színésznő, akit sokan riogattak azzal, hogy így nehéz lesz átszoktatni a gyerekeket. Ehhez képest Noel kétévesen önállóan döntött a különalvás mellett. – Lili is a saját ágyában alszik el, de éjszakánként vándorol. – Edina azt is elárulta, hogy ennek ellenére nem szenvedett csorbát a házaséletük. – Nem ezen múlik a házasélet. Kifogás mindig van. Ha valami nem működik, akkor teljesen mindegy, ki hol alszik.

Majoros Hajnalka

Hajninak nincs könnyű dolga, ha érvényesíteni szeretné az akaratát három pasi mellett. Így néha muszáj a rossz zsaru szerepébe bújnia.

Bár a gyerekek számára öröm velünk aludni, nekünk Petivel nem olyan nagy buli. Egy ideig engedtem nekik, majd elegem lett. Volt, hogy egy este alatt hússzor vittem vissza a gyereket az ágyába, és huszonegyedszer is visszajött. De nem hagytam rá, és végül én nyertem” – büszkélkedett a blogjában a kétgyerekes édesanya.

Hajninak a két fia a mindene, de úgy érzi, hogy a határok kijelölése és a következetesség fontos a gyerekek életében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!