dark horse

2019.08.02. 12:30

Kiderült, mennyit kell fizetni Katy Perrynek a koppintásért

Az énekesnő ügyvédei fellebbeztek az ítélet ellen.

(FILES) In this file photo taken on February 08, 2019 US singer Katy Perry arrives for the 2019 MusiCares Person Of The Year gala at the Los Angeles Convention Center in Los Angeles. - US singer Katy Perry plagiarized the beat of her 2013 hit "Dark Horse" from a Christian rap song, a Los Angeles jury found Monday July 29, 2019. (Photo by Valerie MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez. Az ítélet szerint az énekesnő Flame Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta dalához.

Csütörtökre a bíró azt az összeget is meghatározta, melyet az énekesnőnek és kiadójának kártérítésként fizetnie kell az eredeti dal előadójának – írja a hirado.hu.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Katy, producere, Dr. LUke, és a kiadó, összesen 2.78 millió dollárral tartozik a dal írójának, eredeti nevén Marcus Graynek és a többi felperesnek. A legnagyobb rész a Capitol Recordsot terheli, Perrynek fél millió dollárral kellene hozzájárulnia a kárpótláshoz.

Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért. Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a Dark Horse teljesen eredeti, saját mű, a rappert egyáltalán nem ismerte. Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt.

A felperes és a bíróság azonban máshogy látta. Katy ügyvédei most újabb indítványt nyújtottak be, mely szerint nincs olyan esküdtszék, amely a szerzői jogok megsértése mellett döntene a meglévő bizonyítékok alapján, mely még megsemmisítheti a mostani döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!