Felkészülés

2019.01.04. 06:13

Késely Ajna nem indul világkupákon, és erre jó oka van

A fiatal magyar úszótehetség edzője elárulta, miért nem indítja tanítványát a jól fizető világkupa-sorozat versenyein.

Silver medallist Hungary's Ajna Kesely pose on the podium during the medal ceremony for the Women's 400m freestyle swimming final at the Tollcross swimming centre during the 2018 European Championships in Glasgow on August 9, 2018. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: ANDY BUCHANAN

Turi György edző a Bors Online-nak adott interjúban elmondta: a világkupákon előfordul, hogy számonként csak három klasszis nevez, a többiekkel „feltöltik” a mezőnyt. A mester szerint az, hogy gyakran előfutamot sem rendeznek, „jelzi a színvonalat”. Noha elismerte, hogy mások mellett Hosszú Katinkának bejött, hogy a Világkupákon treníroz, ennek ellenére mégsem indítja Késelyt ezeken a versenyeken. „A hazai rövid pályás bajnokság számunkra mindig szent volt, fontosabb minden másnál” – fogalmazott a szakember, aki Ajnával együtt ezúttal is inkább erre a megmérettetésre koncentrál. A világversenyeket tekintve 2019-ben a Kvangdzsuban rendezendő felnőtt világbajnokságon, 2020-ban pedig a tokiói olimpián áll rajtkőre a fiatal magyar tehetség.

„Lényeges, hogy az eddigi hittel, alázattal, szorgalommal készüljön”

– hangsúlyozta Turi György.

A mester elárulta azt is, hogy mivel Késely és a legendás olimpiai bajnok úszónő, Egerszegi Krisztina bizalmas, baráti kapcsolatot ápolnak egymással, gyakran beszélnek hétköznapi dolgokról hármasban, de az edzéssel kapcsolatban elsősorban Turi György szava a döntő. „A szakma az más” – mondta a szakember a Borsnak.

Borítókép: Késely Ajna. Fotó: ANDY BUCHANAN / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!