gyász

2017.07.26. 10:31

Elhunyt Frank Sinatra özvegye

Barbara Sinatra az énekes egyedik felesége volt, fiatal korában modellként dolgozott. Az ötvenes évek végétől bántalmazott és elhanyagolt gyerekekkel foglalkozott. 1986-ban Frank Sinatrával közösen alapította meg a róla elnevezett gyermekközpontot Rancho Mirage-ban, ahol máig összesen több mint 20 ezer fizikailag, érzelmileg és szexuálisan bántalmazott gyereket kezeltek. Élete 91. évében halt meg Kaliforniában.

John Thoresennek, a család szóvivőjének, a Barbara Sinatra Gyermekközpont igazgatójának a közlése szerint az 1998-ban elhunyt énekes negyedik felesége kedden természetes halált halt a kaliforniai Rancho Mirage-ban lévő otthonában, családja és barátai körében.

A pár 1976-ban kelt egybe, ez volt Frank Sinatra leghosszabb, 22 éven át tartó házassága. Korábban Nancy Barbatóval, Ava Gardnerral és Mia Farrow-val élt házasságban. Barbara Sinatrának ez volt a harmadik házassága, Frank Sinatrát második férje, Zeppo Marx révén ismerte meg.

Barbara Sinatra a Lady Blue Eyes: My Life With Frank Sinatra című 2011-ben megjelent memoárjában emlékezett meg életéről a világsztár énekessel.

A Missouri állambeli Bosworthben született Barbara Blakely néven, visszaemlékezései szerint szegényen és barátok nélkül nőtt fel. Családjával Kansasbe, Wichitába, majd a kaliforniai Long Beachre költöztek. Mint mondta, az 1940-es évek sok más tinédzseréhez hasonlóan beleszeretett egy hangba a rádióban.

Első házasságát Robert Harrison Oliverrel, egy Sinatra stílusában előadó énekessel kötötte. Röviddel fiuk születése után elváltak, Barbara 1959-ben ment hozzá Zeppo Marxhoz.

Barbara Sinatra fiatal éveiben modellként dolgozott, már Frank Sinatrával kötött házassága előtt a Palm Springs-i felső tízezer tagja volt. Az ötvenes évek végétől bántalmazott és elhanyagolt gyerekekkel kezdett foglalkozni. 1986-ban Frank Sinatrával közösen alapította meg a róla elnevezett gyermekközpontot Rancho Mirage-ban, ahol máig összesen több mint 20 ezer fizikailag, érzelmileg és szexuálisan bántalmazott gyereket kezeltek.

A központ munkájából az utolsó időkig aktívan kivette részét, segítségével létrehoztak egy videoprogramot, amelynek segítségével a világ bármely részén segíthették az érintett gyerekek gyógyulását. Segélyalapokat hozott létre, hogy biztosítsa a gyerekek szükségleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!