Járvány

2020.05.06. 10:02

Dzsudzsák Balázst hazamenekítették az Emírségekből

A magyar állam segítségével, hét másik magyarral együtt, diplomataútlevéllel sikerült hazahozni.

Hungary's midfielder, captain Balazs Dzsudzsak poses prior to the UEFA Euro 2020 qualification football match between Hungary and Azerbaijan in Groupama Arena of Budapest, Hungary on October 13, 2019. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a magyar állam segítségével hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon. A Dzsudzsákot szállító gépen hét másik magyar állampolgár is utazott – írja az Index értesülése alapján a Magyar Nemzet.

A lapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy Dzsudzsák hét másik magyar állampolgárral együtt valóban rajta volt a mentesítő járaton, amely este landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot. Dzsudzsák diplomata útlevéllel rendelkezik, több magyar sportolóhoz hasonlóan.

Folyamatosan zajlik a külföldön rekedt magyarok hazahozatala

Eddig 9455 magyar állampolgárnak segített hazajutni a magyar állam, 672 magyar utazását pedig még szervezik. Jelenleg is úton van Észak-Amerikába egy járat, ami 121 embert hoz haza Miamiból, New Yorkból és Torontóból, valamint Izlandról – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!