a rock örök

2019.03.25. 13:46

Decemberben újra Magyarországra jön a Deep Purple

Az együttesben jelenleg Gillan, Paice és Glover mellett Steve Morse gitáros és Don Airey billentyűs játszik.

5515662 31.05.2018 Lead singer Ian Gillan, center, and bassist Roger Glover of the British band Deep Purple perform at the band's concert at Moscow's Olimpiysky Sports Complex. Vladimir Astapkovich / Sputnik

Forrás: AFP

Fotó: Sputnik

Hat év után visszatér koncertezni Magyarországra a Deep Purple. A hard rock zene történetének kiemelkedő brit zenekara december 9-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik – közölte a szervező Live Nation hétfőn.

A Deep Purple, amelyet Smoke On The Water című örökzöldjének köszönhetően szinte mindenki ismer, világszerte mintegy 100 millió lemezt adott el. A korszakos jelentőségű anyagok közé tartozik a bemutatkozó Shades of Deep Purple, a Deep Purple, az In Rock, a Fireball vagy a Machine Head című korong. A Deep Purple legutóbbi albuma, az Infinite 2017-ben jelent meg.

A Deep Purple 51 évvel ezelőtt alakult, hosszú története során számos változás volt a tagságában. A későbbi legendás felállásból Jon Lord billentyűs (ő 2012-ben elhunyt) és Ritchie Blackmore gitáros volt alapító tag, aztán csatlakozott hozzájuk Ian Paice dobos és Rod Evans énekes, akit nem sokkal később Ian Gillan váltott, mellette Roger Glover lett a basszusgitáros.

A következő évtizedekben megfordult a Deep Purple-ben például David Coverdale énekes, Tommy Bolin és Joe Satriani gitáros.

Jelenleg Gillan, Paice és Glover mellett Steve Morse gitáros és Don Airey billentyűs játszik, ez a formáció koncertezett Budapesten legutóbb 2013-ben a Sportarénában.

A csapat frontembere, Ian Gillan 2016-ban szólókoncertet adott ugyanott, szimfonikus zenekari kísérettel adta elő a legnépszerűbb Deep Purple-számokat.

Borítókép: Ian Gillan a Deep Purple 2018-as moszkvai koncertjén / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!