unokázni is akar

2017.08.17. 22:12

Aretha Franklin nyugdíjas éveire klubot akar nyitni 

A soul királynője a Detroit Free Press című napilapnak nyilatkozva mondta el, hogy elhagyja a michigani Bloomfield Hills-ben lévő otthonát, és visszaköltözik Detroitba.

Az énekesnő egy apró klubot is szeretne nyitni Detroitban. A hely az Aretha's nevet kapná. A 75 éves előadó azt tervezi, hogy „időről időre” maga is fellép a szórakozóhelyen, ahol a detroitiak kedvenc előadóit látná vendégül.

Franklin idén februárban jelentette be, hogy visszavonul a zene világától, mert több időt akar tölteni az unokáival. Az énekesnő ugyan idén koncertezik utoljára, de folytatni akarja a munkát és jelenleg is új albumán dolgozik.

A Memphisből származó világsztárnak húsz száma szerepelt az Egyesült Államokban a toplista csúcsán, és ő volt az első női zenész, akit beiktattak a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

1968 és 1975 között minden évben ő kapta a legjobb rythm and blues énekesnek járó Grammy-díjat. 2005-ben George W. Bush elnök a Szabadságért Elnöki Érdeméremmel tüntette ki.

Franklin, aki képzett zongorista, 19 éves kora óta lép fel énekesként, ám az utóbbi években meggyengült az egészsége. 2010-ben egy hasi műtét miatt egy ideig nem állhatott színpadra, felgyógyulása után már kevesebb koncertet vállalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!