Sztárvilág

2010.04.10. 09:47

A tinik legártalmasabb példaképe

Mindössze 17 évesen máris a világ legbefolyásosabb hírességei között tartják számon, Hannah Montanaként pedig helyreállította családja korábbi hírnevét.

NANA.HU

Miley Cyrus néhány év alatt valóságos árucikk lett, tinilányok milliói rajonganak érte, sorban megjelenő albumai hetekig vezetik az eladási listákat, ruhától az édességen át mindent el lehet adni a nevével. Sőt, amellett, hogy visszaállította a popbizniszben családja renoméját, máris szépen kikövezte az utat fiatalabb testvérei számára, akik borítékolhatóan a jövő címlapsztárjai lesznek.

Szupersztár a családom

Miley 1992-ben született Destiny Hope Cyrus néven, éppen abban az esztendőben amikor country énekes édesapja legnagyobb sikereit érte el. Billy Ray Cyrus 1992-ben 15 zenei díjat söpört be, egy csapásra vált szupersztárrá bemutatkozó albumával. A kis Miley tehát szerencsés csillagzat alatt született, hogy később még a papa sikereit is túl fogja szárnyalni, arra azonban kevesen mertek volna fogadni a 90-es években, hiszen Billy Ray gyakorlatilag egyet jelentett ebben az időben a tradicionális amerikai countryval. Nehezen lehetett ekkor elképzelni, hogy a családfő árnyékából egyszer valamelyik csemetéjének sikerül kitörnie.Miley az óriási családi birtokon nevelkedett, a papa sikerei ellenére is szokványosnak mondható konzervatív és mélyen hívő környezetben, hogy örökölte szülei génjeit, már egészen kis korában kiderült. Mindössze 11 éves volt, amikor életében először édesapja egyik koncertjén színpadra állt, és ugyanebben az évben a Doki című sorozatban is játszott apja mellett, sőt a Nagy Hal című filmben is feltűnt.

Ekkor már mindenki biztosra vette, hogy Miley előtt nagy jövő áll, keresztanyja, az élő legenda, Dolly Parton javasolta, hogy a Disney csatornánál vessék be a kislányt. Először kis híján elutasították, mondván, túl fiatal, ráadásul erős déli akcentusával sem volt elégedett a csatorna vezetősége, de aztán megszületett a Hannah Montana ötlete és tettek egy próbát Mileyval.

Hannah Montana meghódítja a tiniket

2006 március végén startolt a Disney csatorna új zenés sorozata, amelyet Miley és Billy Ray közösen vittek sikerre, ráadásul nem is akármilyen siker volt ez! A Hannah Montana-sztorira mi sem jellemzőbb, mint az a tény, hogy az alig fél évvel a sorozat indulása után kiadott első albuma egyből az amerikai lemezeladási listák élén landolt. A sorozat sikeréből az egész család profitált. Billy Ray csillaga a 2000-es évektől leáldozóban volt, de a Hannah Montanában Robby Ray karakterét játszó apa újra érdekes lett, mind a film, mind pedig a zenei világ számára. Miley pedig kettesével gyártja az albumokat, amelyekkel újabb és újabb eladási rekordokat dönt meg.

A már három évadot megélt sorozat népszerűsége töretlen, de már most bejelentették, hogy 2011-ben véget érnek Hannah Montana kalandjai. Ez ugyan feltehetően nem okoz majd törést Miley pályáján, hiszen a fiatal lány már most az egész estés játékfilmek világa felé kacsintgat, sőt már azt is bejelentette, hogy a sorozat végével zenei stílusa is gyökeresen megváltozik majd, hiszen nem akar beleragadni abba a skatulyába, amibe a szerepe most belekényszeríti.

Sikeres tini, de rossz példakép

Nehéz elhinni, de miközben Miley hihetetlen népszerűségét a Disney minden fronton (lemezek, film, ajándéktárgyak) tökéletesen kihasználja és népszerűségben a színész-. énekesnő már most lekőrözte édesapját, a szülők egyre kevésbé szeretnék, ha csemetéjük hasonlítana a szupersztárra. Pedig titkon szinte mindenki azt szeretné, hogy gyermeke hasonló sikereket érjen el, de az amerikaiak többsége szerint olyan áron, ahogy Cyrusnak sikerült, inkább legyen átlagos a csemetéjük, mint híres. Hogy a közvélemény ellene fordult azért is meglepő, mivel Miley szüleihez hasonlóan mélyen hívő, vasárnap templomba jár, sőt még tisztasági gyűrűt is visel, amely azt szimbolizálja, hogy házassága előtt nem él nemi életet. A Hannah Montánát alakító sztár azzal vívta ki a szülők ellenszenvét, hogy alig 16 évesen lenge ruhában pózolt Annie Leibowitz kamerája előtt, kihívó, korántsem kislányos öltözködése egyébként is az egyik legfőbb vádpont ellene.

Ráadásul Miley elkötelezett tetoválás rajongó, sokak szerint ő az oka annak, hogy a tinilányok között divatba jött tetoválás. Amellett, hogy sokan máris elviselhetetlen hisztérikának tartják, fiatal kora ellenére már éppen harmadik fiújánál tart. Először a szintén tinisztár, Nick Jonasszal járt 2 évig, aztán egy fiatal fehérnemű modell fiúval volt kapcsolata, aki nagyon nehezen tette túl magát a szakításon. Most egy ausztrál színész, Liam Hemsworth a párja, akivel a The Last Song című filmjének forgatásán jött össze. A fiú állítólag annyira szimpatikus a Cyrus-családnak, hogy máris beköltöztették őt a családi birtokra.

Miközben továbbra is első számú tinibálvány, egyre több kritika éri, amelyet újabban nehezen visel, éppen ezért Twitter profilját is megszüntette. Hiába panaszkodik azonban arról, hogy megviseli a körülötte lévő felhajtás, azt mégis nehezményezi, ha éttermekben, boltokban nem kap különleges bánásmódot. Miley Cyrus eddig is páratlan karrierje persze még csak az elején tart és sokan azt jósolják, hogy a jövőben még több szülőt megbotránkoztat majd!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!