Sztárvilág

2010.02.13. 10:47

Oscart érhet a türelem?

Évekig csak egy Julia Roberts-másolatnak tartották, de nem adta fel, idén ő a legnagyobb esélyes az Oscar-díjra!

NANA.HU

Kevés annyira kiegyensúlyozott, bájos és mindig természetes színésznő van Hollywoodban, mint a német származású Sandra Bullock, aki eddigi pályájának legnagyobb sikerének kapujában áll.A keményen dolgozó lány

Sandra Bullock 1965. július 26-án született Washingtonban. Nem csoda, hogy már egészen kicsi kora óta szereplési vágy fűtötte, hiszen gyerekkorát opera énekesnő édesanyja munkájából következően a színpad közelében töltötte. Mindössze 9 éves volt, amikor édesanyja, Carmen alakítását az tette különlegessé a Bullock-családnak, hogy a kórusban a kis Sandra is énekelt. Egyértelmű volt, hogy a kislány színésznő lesz, még annak ellenére is, hogy szülei nem lelkesedtek, amikor lányuk végül New Yorkba költözött, hogy ott próbáljon szerencsét.

A Nagy Almában a fiatal Sandra végül megtalálta a számítását, bár eleinte a mindennapi betevőre valót pincérnőként szerezte meg, de szerencséjére egyik kuncsaftja, egy producer szerződést ajánlott neki egy sorozatban, mi más lehetett volna a széria címe, mint: A dolgozó lány.

Fékezhetetlen busszal a csúcsra

Alázatos munkával egyre nagyobb sikereket ért el: 1993-ban Sylvester Stallone mellett A Puszítóban már sokan felfigyeltek rá, egy év múlva azonban már mindenki megjegyezte a nevét. Keanu Reeves oldalán a Féktelenül című filmmel a csúcsra ért, ezt követően bátran válogathatott a jobbnál-jobb ajánlatok közül.

Olyan mára már klasszikusnak számító filmek jöttek ezután, mint az Aludj csak, én álmodom, A hálózat csapdájában, vagy a Mint a hurrikán. Sandra Hollywood egyik legkeresettebb színésznője lett, kétszer jelölték Golden Globe-ra is, azonban a kritika nem vette túl komolyan. Úgy beszéltek róla, mint az akció-Julia Robertsről, vígjátékszerepeit pedig mindig a Micsoda nő! sztárjának alakításaival vetették össze. Ügynökei egy ideig meg is próbálták rábeszélni, hogy váltson stílust, vágassa le a haját, mert hosszútávon nem tud majd érvényesülni Roberts mellett. Sandra Bullockot azonban soha nem zavarta az összehasonlítás és egy percig sem kételkedett benne, hogy eljön majd az ő ideje.

A beépített szépség

A karrierjét szorgosan építgető színésznő legnagyobb közönségsikerét eddig egyértelműen a Beépített szépség című filmjével érte el, melynek sikere lehetővé tette, hogy régi álmát valósítsa meg és produkciós céget hozzon létre. A 2000-es években leginkább saját cége, a Fortis Films ügyeivel foglalkozott, csendesebb időszak következett az életében, igaz nem sokat tétlenkedett, hiszen közben egy éttermet is vásárolt! 2005-ben összeházasodott Jesse James-szel. Annak ellenére, hogy korábban járt Tate Donovannel, Ryan Goslinggal és Matthew McConaugheyvel is, magánéletével a pletykalapok csak éppen házassága kapcsán kezdet el foglalkozni.

Nagy meglepetést okozott, hogy Hollywood egyik legvisszafogottabbnak ismert színésznője éppen a rosszfiú Jesse James mellett találta meg a boldogságot. A motorépítő férjnek ugyanis már volt egy kislánya, ráadásul egy ismert pornósztártól. Sandra Bullockot azonban cseppet sem zavarta kedvese múltja, sőt ma már saját gyerekeként neveli a Jesse James lányát.

Az esélyes

Sandra Bullockot ma már senki nem hasonlítgatja Julia Robertshez, és idén minden esélye megvan, hogy végleg feledtesse a kritikusokkal az esetleges hasonlóságokat! A The Blind Side című drámában ugyanis végre olyan szerepet kapott, amiben van alkalma megmutatnia a filmvásznon is, hogy miért emlegetik még mindig A három nővérben nyújtott főiskolás színházi alakítását, azok, akik látták. Sandra Bullock ugyanis nemcsak roppant szimpatikus és elbűvölően bájos, de egy rendkívül sokszínű színész, aki komikaként éppolyan meggyőző, mint egy súlyos, drámai szerepben. Kijár neki az Oscar!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!