Sztárvilág

2009.07.18. 06:53

Hétköznapi lányból szexi vadmacska

Madonna mellett a második legjelentősebb női előadó a 80-as évek második felétől egészen mostanáig vitathatatlanul Kylie Minogue. Rengetegszer faggatták már arról, hogy mi a véleménye az örök második szerepéről, de a popsztár ilyenkor csak mosolyog, hiszen sosem gondolta volna, hogy egyszer befutott énekesnő lesz.

nana.hu

Kylie alig 11 évesen kezdte karrierjét, mégis sokáig úgy tűnt, hogy húga árnyékából nehéz lesz kitörnie, hiszen a tehetséges Dannii karrierje sokáig ígéretesebben alakult. Ő kapta a jobb szerepeket a tévésorozatokban, és énekesként is többre tartották, mint a nővérét.

Cserfes Kylie

A testvérek népszerű ausztrál sorozatokban kaptak kisebb szerepeket, amikor aztán Kylie-nak mégis sikerült az áttörés. A Neighbours című szappanopera Ausztrália egyik legkedveltebb sorozata lett, és Charlene Mithellt alakító cserfes Kylie igazi sztár lett.

A szerelőlányt alakító színésznő ekkor még popkarrierre nem gondolt, azonban rögvest legjobb televíziós előadónak választották és a Neighbours többi sztárjával együtt felkérték, hogy a Fiztroy Footbal Klub javára rendezett jótékonysági koncerten szerepeljen. Itt adta elő a Locomotion című feldolgozást.

<kep103698>A dal annyira sikeres lett, hogy egyértelművé vált, Kylie-nak inkább a popkarrierjére kell koncentrálnia. A fiatal sztár pályája gyökeres fordulatot vett, akárcsak sorozatbéli társáé, Jason Donovanné. A két, sikeres, és népszerű fiatal nem csak pályatársak voltak, de egy ideig, a média és a rajongók legnagyobb örömére gyengédebb szálak fűzték őket egymáshoz.

Megszeppenve, egyedül

Minogue zenei karrierje páratlanul sikeresen indult, és ugyanígy is folytatódott, igaz nem ment minden ilyen zökkenőmentesen, hiszen az emlékezetes jótékonysági fellépés után egyből szerződést kínáló kiadó Londonba csábította. Az énekesnő el is repült Angliába, ám a kiadó emberei egész egyszerűen elfelejtették. Kylie megszeppenve várakozott a cég épülete előtt, míg végül valakinek eszébe jutott.

Azóta valószínűleg nincs olyan kiadó, producer, aki megfeledkezne a világsztárról, hiszen első lemeze elkészültének pillanatától Minogue a legnagyobb popsztárok között van. Köszönhető ez olyan daloknak a debütáló albumról, mint a már említett Locomotion, vagy az I should be so lucky. A sorban készített lemezek sikert sikerre halmoztak. Kiemelkedően népszerű slágere, a Jason Donovannal énekelt duett, az Especially for You 1 millió példányban kelt el.

Szexi vadmacska

A szupersztárrá váló énekesnő a 90-es évek elejétől stílusváltásra törekedett: le akarta vetkőzni a farmeres-cserfes-lányos imidzsét, amely még a Neighbour-ös szerelőlány-szerepből ragadt rá. Az új évtizedben már egy teljes új-Kylie-t láthatott a közönség. Az énekesnő szexi vadmacskaként jelent meg az új klipjeiben, amelyek fellépéseihez hasonlóan szexuálisan túlfűtöttek voltak.

<kep103699>Ekkoriban kezdték igazából Madonna versenytársának tekinteni, és elkezdődtek az összehasonlítgatások. A 90-es években nem csökkent ugyan az ausztrál sztár népszerűsége, azonban kirobbanó slágerekből kevesebb jutott erre az időszakra. Ráadásul a sajtó sem zárta Minogue-ot a szívébe, hiszen az INXS énekesével, Michael Hutchence-szel folytatott viszonyának vége nem tüntette fel túl jó színben az énekesnőt. Az énekes azzal vádolta, hogy csupán azért flörtölt vele, mert ki akarta használni a népszerűségét.
A szexi démonként fellépő Kylie nem szerzett ugyan túl sok új rajongót magának, de az affér tökéletesen passzolt új szerepébe. A popsztár legnagyobb sikere ebben az időben az ausztrál legendával, Nick Cave-vel közösen előadott duettje a Where the Wild

Vérbeli showgirl

Az ezredforduló után Kylie Minogue karrierjének egyik legsikeresebb, de egyben egyik legnehezebb szakasza következett. A szexuálisan túlfűtött karakterét szép lassan egy új, kritikusai szerint eddig a leginkább hozzáillő szerepre cserélte. A rendkívül sikeres Fever albummal kezdődően egy új énekesnőt látunk, aki egy vérbeli showgirl, egy megközelíthetetlen popdíva. A következő albumára (Body Language) kiteljesedő, Brigitte Bardot által megihletett, pin-up girl-ös stílus tökéletesen passzol Kyliehoz.
A sikeres albumok után kiadták második greatest hits albumát, amely hatalmas kereskedelmi siker lett, és amellyel egy 3 évig tartó világkörüli koncertturnéba kezdett. A közönség szeretetét azonban nem élvezhette sokáig, hiszen 2005-ben rosszindulatú daganatot találtak a mellében. A kétségbeesett énekesnő már a visszavonulásra gondolt, de a hosszan tartó kezelések hatására Kylie Minogue teljesen meggyógyult, és sikeresebb, mint valaha.

Nem foglalkoztatja, hogy 41 éves korára komoly párkapcsolata még nem volt, élvezi az életét, és a munkáját, és rajongói legnagyobb örömére erre az évre is tervez igazi meglepetést, a már üzletasszonyként is jelentős sikereket arató Kylie.

További érdekességek az énekesnőről:

nana.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!