Szépség és divat

2010.09.23. 14:28

Tilos a mini a minisztériumokban

Új öltözködési szabályokat vezettek be egyes minisztériumokban: betiltották a miniszoknyát, a szandált és a rövid ujjút is - olvasható a Blikkben.

Nana.hu

"Vannak öltözködési irányelvek, amelyeknek minden dolgozónak meg kell felelnie" - mondták a Blikk megkeresésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. Így például náluk kötelező a férfiaknak a nyakkendő, a hosszú ujjú ing és öltöny, a nőknél a legalább térd alá érő szoknya, vastag harisnya és a zárt cipő, amelyből nem látszódhat ki a munkatársak lábujja.

Ennél is szigorúbb szabályok uralkodnak a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában (NEM). "A munkatársak megjelenésükben, öltözet, hajviselet, ékszerezés, ápoltság, kötelesek megfelelni az állampolgárok minisztériummal szembeni elvárásainak" - írták a Blikknek a NEM-ben, azaz beleszólnak, hogyan vágassák a hajukat a munkatársak, és milyen ékszereket hordhatnak, ugyanakkor nem részletezték, hogy ezekben a kérdésekben pontosan milyen szabályoknak kell megfelelni.

A politikusokon eddig is volt ruha! A képre kattintva nézheti meg a galériát!

A Nemzetgazdasági és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban csupán annyit árultak el: körlevélben hívták fel az új, fiatalabb kollégák figyelmét arra, hogy kulturált módon öltözzenek fel. A Belügyminisztériumban azt közölték: nincs öltözködési szabály érvényben, de a kulturált megjelenést elvárják a munkatársaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!