jegyzet

2021.01.23. 06:30

Kompetencia

Pajor-Gyulai László

Kétlem, hogy a győriek ezt így tervezték. Ők hagyományosan csak utólag kommunikálnak, tárgyalások megkezdéséről vagy folyamatáról nem tájékoztatnak, akkor állnak elő egy játékos szerződtetéséről, távozásáról vagy hosszabbításáról, amikor van eredmény. Most azonban Dézsi Csaba András, a város polgármestere kikotyogta a nagy hírt: visszatér a világ legerősebbnek tartott női kézilabdaklubjához a korábbi sikeredző, Ambros Martín. A Kisalföld korábban arról írt, hogy a Győri Audi ETO KC igazgatótanácsának tizenkét tagjából hét szavazott a spanyol szakember visszahívására, és ezután megkezdődtek a tárgyalások, a polgármester azonban már kész tényként beszélt róla.

Mondjuk, az elgondolkodtató, hogy mennyire kevésen múlott. Egyetlen vokson állt, hogy megszerezte a többséget az ötlet, azaz

a vezetőségben a jelek szerint nem mindenki lelkesedik a kapcsolat felmelegítésének a gondolatától. Ambros Martín támogatottsága tehát nem egységes, a léc pedig magasan van,

és ha nem hozza a korábbi eredményeket – háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Győrrel –, az nem sok jót ígérne a számára. Ugyanakkor még azt sem tudjuk, a jelenlegi edzőnek, Danyi Gábornak miért kell távoznia az idény végén, holott a csapat vele egyetlenegy vereséget szenvedett el a hazai és a nemzetközi porondot is beleértve. Ő ugyan azt ígérte, a szezon lezárultával elmondja az okot, a klub pedig – bár illene – nem adott magyarázatot, egyelőre kénytelenek vagyunk pletykákra hagyatkozni, ami minden fél számára a lehető legrosszabb megoldás.

Ebben a helyzetben aligha jött jól a polgármester nyilatkozata, aki ráadásul ilyeneket is mondott: „Fel lett sorolva 27 név, abból 26 irreális volt, mert vagy nem tudjuk idehozni, vagy nem akar idejönni, vagy nem tudjuk megfizetni.” Minden egyes tény olvastán okkal szaladhat fel a szemöldökünk, hiszen biztosan nincs a BL-győzteshez illő 27 edző Európában, aki ilyen, annak a zömét biztosan érdekelné a feladat, és arra is mérget vehetünk, hogy kevés klub tud többet ajánlani a megfelelő embernek a győrieknél.

A lényeg azonban nem is ez. A szavazás eredménye, a szokásostól eltérő kikotyogós kommunikáció, illetve a váltásról tapasztalt hallgatás arra utal, hogy bár a csapat alighanem gond nélkül nyeri meg újra itthon a bajnokságot, és továbbra is komoly esélyese a Bajnokok Ligájának, a klub hátterében komoly gondok lehetnek. Ami pedig a polgármestert illeti, ő ezzel zárta le a mondandóját: „De nyilvánvalóan ez nem az én kompetenciám.”

Ez viszont vitathatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!