Labdarúgás

2020.03.14. 18:59

Zárt kapuk mögött folytatódott az NB I

A Debrecen 3-0-s vereséget szenvedett a vendég ZTE együttesétől szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában. A Kisvárda 5-1-re verte a Budapest Honvédot vendégként az Illovszky Rudolf Stadionban. A címvédő és éllovas Ferencváros hazai pályán 5-0-ra nyert a sereghajtó Kaposvár ellen, míg a Mezőkövesd és vendége, a Puskás Akadémia mérkőzésén nem esett gól.

A Ferencváros magabiztosan győzte le a Kaposvárt

A kezdés után a Kaposvár rendkívül passzív taktikával engedte magára a Ferencvárost, amely ezt kihasználva azonnal óriási mezőnyfölényhez jutott. A hazai együttes azonban helyzetet ritkán tudott kialakítani, így a vendégek kapujára nem jelentett valós veszélyt. A ferencvárosiak vezető góljához kellett a kaposvári védelem kihagyása, és Boli éles szögből a rövid felső sarokba lőtt a 38. percben.

A szünet után picit kinyílt a Rákóczi, ezt az 58. percben Isael révén góllal büntette az FTC. A kétgólos hátrány nem vette a vendégek kedvét, akik közepes iram mellett próbáltak már támadni is, kevés sikerrel.

A kaposvári együttes sorsa a 73. percben pecsételődött meg, amikor szöglet után Blazic fejessel vette be a kaput.

A végeredményt a cserejátékos, Varga Roland állította be, aki a hajrában duplázott: a szélső mindkétszer centerezés után, közelről volt eredményes.

A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 49 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 38. győzelmét aratta. Az FTC – ugyancsak pályaválasztóként – továbbra is veretlen a Kaposvárral szemben, a 14. hazai mérkőzésén nyolcadik alkalommal győzött. A Rákóczi sorozatban a nyolcadik bajnoki mérkőzését veszítette el, a legutóbbi öt alkalommal gólt sem szerzett.

A Kisvárda kiütötte a Honvédot

A szabolcsiak legutóbb október közepén tudtak idegenben nyerni az élvonalban, azóta öt vereség mellett két döntetlent játszottak vendégként. A kispestiek legutóbb 2018 februárjában kaptak öt gólt tétmérkőzésen.

Eleinte mindkét oldalon sok volt a hiba, nem alakult ki folyamatos játék, helyzet sem adódott a csapatok előtt. Húsz perc elteltével azután a kispesti Djordje Kamber, illetve a kisvárdai Claudiu-Vasile Bumba is kihagyott egy-egy nagy lehetőséget, majd a 34. percben egy gyors ellenakció végén Jefferson Gomes de Oliveira lőtt az oldalhálóba, George Clayton Mayron lövését pedig Dombó Dávid védte.

Az első félidő zárásaként két percen belül a szabolcsiak brazil légiósai közül ketten is betaláltak: előbb Oliveira, majd Lucas Marcolini volt eredményes átlövésből, így csapatuk – a játék képéhez képest – jelentős előnnyel mehetett a szünetre.

A második félidő elején Davide Lanzafame elesett Rados Protic szorításában a tizenhatoson belül, majd a megítélt büntetőt az olasz csatár értékesítette is, ezzel szépített a Honvéd. A vendégek a 62. percben Rubus Tamás fejesgóljával visszaállították a különbséget, és a folytatásban is aktívabbak voltak támadásban.

A fővárosiak próbálták szorosabbá tenni az állást, ezért hátul rendszerint kinyíltak, ezt kihasználva Sztavrosz Cukalasz, majd Gosztonyi András is betalált, így a Kisvárda meglepetésre – ám a látottak alapján megérdemelten – kiütésessel nyert.

A vendégek fölényére jellemző, hogy 24 alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel, a Honvéd viszont csupán ötször.

Fölényes zalaegerszegi győzelem Debrecenben

Bátran kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely több ígéretes támadást is vezetett a találkozó elején. A félidő közepéig mindkét együttes elhibázott egy-egy hatalmas helyzetet.

A játékrész második felében nyolc perc alatt kétszer is bevette a Zalaegerszeg a Debrecen kapuját.

Szünet után egy ideig a hazaiak irányították a játékot, veszélyes akciót azonban csak elvétve tudtak vezetni. A ZTE magabiztosan őrizte előnyét, sőt ellentámadásokból akár újabb gólokat is szerezhetett volna. A hajrában aztán az ötlettelenül játszó Debrecen ellen a vendégek tovább növelték előnyüket, és magabiztos győzelmet arattak.

Gól nélküli döntetlen Mezőkövesden

A mérkőzést a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték meg.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, helyzet adódott a hazaiak és a vendégek előtt is, de egyik fél sem szerzett gólt. A vendégeknél sérülés miatt kapust kellett cserélni a 40. percben.

Fordulás után annyit változott a meccs képe, hogy kevesebbszer jutottak el gólhelyzetig a csapatok, így aztán a félidő felénél az edzők cserékkel igyekeztek új lendületet vinni a küzdelembe. A hajrában a Puskás Akadémia volt veszélyesebb, ám a mezőkövesdi kapus kétszer is a helyén volt, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A Paks hosszabbításban mentett pontot az Újpest ellen

A kiesés elkerüléséért küzdő mindkét csapat három kör óta nyeretlen az élvonalban.

Elég álmosan kezdődött a találkozó, az első negyedórában még csak kósza kísérlet sem volt a gólszerzésre, azaz a kapusok munka nélkül maradtak. Az első helyzetre bő húsz percet kellett várni, akkor Poór fejjel tévesztette el az újpesti kaput. Ezt követően ismét a mezőnyjátéké lett a főszerep.

A szünet előtti percekben az Újpest játszott meddő fölényben, egyszer a gólhoz is közel járt, de Koszta szabadrúgása után a kapufa mentette meg a Paksot.

A folytatásban élvezetesebbé vált a találkozó, eleinte az Újpestnek, aztán a Paksnak voltak ígéretes támadásai, mégis a „hazaiak” szereztek vezetést Litauszki fejesgóljával. Az előny birtokában a lila-fehérek átadták a területet, így a Paksnál volt többet a labda, de veszélyes szituációt nem tudott kialakítani a rivális kapuja előtt. A 73. percben Szakály Dénes súlyos fejsérülést szenvedett, amikor Pajoviccsal ütközött, és ezért le kellett cserélni. A hosszabbításban aztán egy labdaeladást kihasználva váratlanul egyenlített és így pontot mentett a Paks.

Döntetlent játszott a Diósgyőr Fehérváron

Fehérvári helyzetekkel kezdődött a találkozó, a diósgyőriek az első játékrész közepéig elvétve jutottak el a hazai kapuig. A folytatásban is a vendéglátók játszottak mezőnyfölényben, Branislav Danilovic több alkalommal védett bravúrral, így a szünetig nem esett gól.

A pihenő után nagy Vidi-helyzetekkel folytatódott a meccs, már a Diósgyőrnek is voltak ziccerei, de a két kapus mindent védett. A 68. percben emberelőnybe került a DVTK, mert Funsho Bamgboye megkapta második sárga lapját. A piros lap ellenére a Fehérvár szerzett vezetést Nego Loic találatával, ám nem tartott sokáig a hazai előny, mert Haris Tabakovic két perc múlva egyenlíteni tudott, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!