Labdarúgás-UEFA 

2019.11.09. 09:49

Világklasszisokkal jár iskolába Kassai Viktor

 A tatabányai játékvezető is részt vesz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) következő topmenedzserképző kurzusán.

Kemma.hu/MTI

Debrecen, 2018. április 28. Kassai Viktor játékvezetõ a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Debreceni VSC – Vasas FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. április 28-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A január óta továbbra is a FIFA-játékvezetők elit kategóriájához tartozó, tatabányai Kassai Viktor, Kaká és Didier Drogba is részt vesz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) következő topmenedzserképző kurzusán. Az aranylabdás brazil Kaká mellett a hozzá hasonlóan szintén Bajnokok Ligája-győztes honfitárs, Julio Cesar, a francia Florent Malouda és az elefántcsontparti Drogba is bekerült abba az osztályba, amelynek tagja még az orosz Andrej Arsavin, valamint a 2011-es BL-döntő magyar játékvezetője is. A 20 hónapos kurzus során hat európai városban, valamint zárásként New Yorkban kapnak gazdasági, vezetéselméleti és marketing képzést a hallgatók.

Az UEFA elsősorban egykori topjátékosoknak biztosít lehetőséget arra, hogy a karrierjük során megszerzett tapasztalatokra építve képezzék magukat, és a sportág legmagasabb szintjén – nemzetközi vagy nemzeti szövetségeknél, illetve a legnevesebb kluboknál – vállaljanak vezetői feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában