őrület

2019.10.28. 10:08

Utolérte honfitársát Tiger Woods

Az amerikai nyerte a Japánban rendezett PGA Tour golftornát, ami csúcsbeállítást jelent a számára.

Tiger Woods, an American professional golf player, celebrates during an awarding ceremony of ZOZO CHAMPIONSHIP at Accordia Golf Narashino Country Club in Inzai City, Chiba Prefecture, Japan on October 28, 2019. 43-year-old Woods claimed his 82th PGA tournament to tie all-time victory records. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Fotó: Ichiro Ohara

Tiger Woods 82. alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb sorozatba tartozó tornán, ezzel

utolérte honfitársát, Sam Sneadet, aki 54 éve ért el hasonló bravúrt.

„Ez őrület!” – mondta a csúcsbeállítás után a volt világelső Woods, akinek karrierjét az elmúlt években magánéleti és egészségi problémák nehezítették, sőt úgy tűnt, be kell fejeznie a golfozást krónikus hátfájdalmai miatt. Augusztusban ötödször műtötték meg a térdét. Októberben viszont már azt mondta, szeretne ott lenni a jövő évi tokiói olimpián.

A 43 éves Woods gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a 9,75 millió dollár összdíjazású ZOZO Championshipen, végig vezetett, 261 ütéssel végzett az élen a japán Macujama Hideki (264), valamint az északír Rory McIlroy és a dél-koreai Szung Jae Im (267-267) előtt. Sikeréért 1,755 millió dollárt (517,7 millió forint) kapott.

A Csibában rendezett torna volt az első US PGA-verseny, amelyre Japánban került sor.

Az erős esőzés miatt a tornát csak hétfőn tudták befejezni.

Borítókép: Tiger Woods a japán torna díjával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!