erőpróba

2017.07.23. 14:04

Úszók és futók versengtek a Palatinuson

Népes mezőnnyel zajlott le vasárnap a Palafutás és a Palaátúszás az esztergomi Palatinus-tónál.

Kovács Csilla

Délelőtt 10 órakor rajtolt el a futók mezőnye

Fotó: Kovács Csilla

A hétvégén sportbarátok lepték el a Palatinus-tó területén található Öböl Music Beachet. Itt került ugyanis megrendezésre a Palaátúszás és Pala körbefutás. A Pala hazánk egyik legtisztább vizű tava, kedvelt célpontja a megyei és budapesti lakosoknak. Mesterséges eredetű, az ötvenes években a homokkitermelés következtében keletkezett. Ma már az élővilág birtokba vette a területet, jellegzetes ökoszisztémát hozva létre.

A rendezvény a futással kezdődött és egy távon, 3000 méteren várták az indulókat. Sok helybéli indult, de volt olyan is, aki csak ezért utazott Dorogra. Voltak sportosabbak és olyanok is, akik most először indultak versenyen. A résztvevők között nagyon sok gyerek is volt, akiknek nagy kihívást okozott a rekkenő hőségben a táv teljesítése.

Az úszás délután 13-kor kezdődött, hiszen megvárták az összes futó célbaérkezését. Sokan voltak ugyanis, akik mindkét sportban megmérettették magukat. Itt három táv közül lehetett választani. A gyerekek részére 200 méteres versenyt indítottak. A kihívások kedvelői az 1000 méteres távon indulhattak, ők hosszában úszhatták át a Palát.

Az edzettebbeknek a szervezők a 2000 méteres körbeúszást javasolták. Aki bizonytalan volt, annak sem volt félnivalója, hiszen végig kajakosok és búvárok biztosították az útvonalat. Aki elfáradt, a tó közepén frissítőpont várta. A jó hangulatú versenyt a szervezők sikeresnek értékelték, így biztosan várható jövőre folytatása.

További részletek a 24 Óra hétfői számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában