párbajtőr

2017.10.21. 14:23

Ukrán vívónő állította meg a tatai reménységet a tallinni világkupán

Nem jutott be a legjobb 32 vívó közé a tatai Kun Anna, miután 15:7-re kikapott az ukrán Bezhurától a tallinni párbajtőr világkupa-versenyen. A tatabányai Gnám Tamara egy körrel korábban maradt alul kínai ellenfelével szemben.

kemma.hu

Kun Anna

Forrás: International Fencing Federation

Fotó: Augusto Bizzi

15:7-es vereséget szenvedett, így nem jutott a legjobb 32 versenyző közé a Tallinnban zajló Világkupán Kun Anna. A két évvel ezelőtt junior Európa-bajnok tatai vívónak az ukrán Bezhura parancsolt megálljt.

Kun Anna 3/3-as, Gnám Tamara 2/4-es eredménnyel abszolválta a pénteki csoportküzdelmeket, így mindketten továbbjutottak a kieséses szakaszba. A 96 közé jutásért Gnám Tamara simának mondható 15:10-es végeredménnyel búcsúztatta az amerikai Bassát, Kun Anna viszont nagy küzdelemben kerekedett kínai vetélytársa fölé.

A 64 között búcsúzott a tatai vívótehetség, Kun Anna
Forrás: International Fencing Federation | Fotós: Augusto Bizzi

A 64 közé jutásért zajló párharcban a tatai lány útja volt simább, ő német ellenfelét intézte el, s jutott tovább a szombati küzdelmekre. Gnám számára viszont a verseny végét jelentette a kínai Wangtól elszenvedett 9:8-as vereség.

A küzdelmek már a negyeddöntőknél tartanak, és a magyar sportbarátok már csak az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emeséért szoríthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában