BL

2017.11.21. 23:03

Továbbjutott a Real Madrid

6-0-ra győzött az APOEL vendégeként kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel biztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe.

A házigazdák magyar válogatott játékosa, Sallai Roland kezdő volt, és hatvan percet töltött a pályán.

Luka Modric bombagóljával szerzett vezetést a spanyol csapat, amely az első félidő hajrájában és a szünet után még ötször eredményes volt. Mivel Cristiano Ronaldo duplázott, 2017-ben már 18 BL-gólnál jár, ami rekordnak számít egy naptári éven belül.

Csapata két csúcsot is megdöntött a BL-ben, eddig ugyanis két 6-1-es siker volt a Real idegenbeli győzelmi rekordja. A madridi együttesnek ez volt a századik győzelme a Bajnokok Ligájában.

A H csoport másik meccsén a Tottenham Hotspur 2-1-re győzött a továbbra is nyeretlen Borussia Dortmund otthonában, ezzel biztossá vált, hogy az angol együttes végez a kvartett élén és a Real jut tovább a második helyen.

A válogatott kapus, Gulácsi Péter végigvédte a német RB Leipzig mérkőzését, csapata 4-1-re győzött a Monaco vendégeként. A hazaiak brazil védője, Jemerson a meccs elején három percen belül egy öngóllal és egy „gólpasszal” segített a lipcseieknek, akik magabiztosan gyűjtötték be a három pontot az előző idényben BL-elődöntős ellenféllel szemben, és életben tartották továbbjutási esélyeiket.

A Liverpool fél órán belül három ugyanolyan gólt szerzett a Sevilla otthonában: a bal oldali szögletből beívelt labdát középen megcsúsztatták, majd kétszer Roberto Firmino, egyszer pedig Sadio Mané továbbított a hálóba. Az angol csapat végül mégsem nyert és nem biztosította be továbbjutását, mert a spanyolok a 93. percben egyenlítettek (3-3).

Borítókép: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Címkék#Real Madrid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!