nem volt kérdés

2020.02.27. 09:30

Történelme első dél-amerikai Szuperkupáját nyerte a Flamengo

A brazilok 5-2-es összesítéssel nyertek, a szerdai visszavágón 3-0-ra legyőzték a vendég ecuadori Independiente del Valle együttesét.

RIO DE JANEIRO, RJ, 26.02.2020 - FLAMENGO-INDEPENDIENTE - Everton Ribeiro do Flamengo comemora o título após a partida contra o Independiente del Valle, jogo válido pela final da Recopa Sul-Americana, no estádio do Maracanã, no Rio de Janeiro nesta quarta-feira, 26. (Foto: Gustavo Serebrenick/Brazil Photo Press)

Forrás: AFP / Brazil Photo Press

Fotó: Gustavo Serebrenick

A Libertadores Kupa-címvédő Flamengo és ellenfele, a Copa Sudemaricana jelenlegi bajnoka egy héttel ezelőtt Quitóban 2-2-t játszott egymással. Ezúttal viszont a ecuadoriak nem tudták feltartóztatni a brazil gárdát.

A meccsen Gabriel Barbosa révén a 19. percben szerzett vezetést a Flamingo, amely négy perccel később emberhátrányba került ugyan, de Gerson így is duplázott a szünet után. Második találatát már azonos létszám mellett érte el, mert az ecuadori vendégcsapatból a 86. percben kiállították a cserejátékos Alejandro Cabezát.

A Libertadores Kupa és a Copa Sudamericana győztese 1989 óta mérkőzik meg egymással a Szuperkupáért, melyet először hódított el a Flamengo.

Forrás: MTI

Borítókép: a Flamengo csapatkapitánya, Everton Ribeiro a szurkolókkal ünnepli a kupagyőzelmet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!