verseny

2019.06.04. 14:00

Többszörösen megjárták a hegyek poklát a legkeményebb bringások

Kemény pálya várta a Mogyorósbányára érkezőket a Hegyek Pokla terep kerékpáros országos ranglista versenyen.

Kemma.hu

Kemény pálya várta a Mogyorósbányára érkezőket a Hegyek Pokla terep kerékpáros országos ranglista versenyen.

Forrás: Beküldött fotó

Immáron ötödik alkalommal rendezte meg az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület a Hegyek Pokla XCM terep kerékpáros országos ranglista versenyt, amely egyben az Ötpróba Tokióba állomása is volt. Az idei futam valóban kemény körülmények között zajlott.

A múlt héten lezúduló több napos eső feláztatta a pályát, amely a hét második felében a napsütésnek köszönhetően versenyzésre alkalmas maradt több helyen sáros dagonyával tűzdelve, nehezítve az indulókat. Előnevezett 71 versenyző mellett 37 helyszíni nevező vágott neki a küzdelmekkel teli távoknak.

Az idei évben elsőként kapta meg a verseny a „Ranglista” besorolást, amely az országos bajnokság részét jelentette. Emellett a verseny részese az 5 Próba Tokióba kiemelt állami sportrendezvény-sorozatnak is, amely a 2020-as tokiói olimpiáig tart. A ranglista alapján 3 versenytávon 31 kategóriában hirdettek eredmény. 26; 52 és 78 kilométeres távokon versenyeztek az indulók.

Kemény pálya várta a Mogyorósbányára érkezőket (Fotó: EKKE)

A hosszú távon indulóknak 78 kilométert kellett teljesíteni a célig három Mogyorósbánya–Péliföldszentereszt–Bajót körrel. Abszolútban a Ferenczi Balázs (VKE Nelson) 3:29:24 első helyen futott be. Második: Varga Viktor (Tamási Bringasport SE) 3:38:47, harmadik helyen: Keöd Ágoston (Bakony Racing TEAM ) 4:03:09 idővel végzett.

Esztergomi eredmények:

Rövid táv U15 férfi kategória: III. Hely Vicze Bálint (Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület )

Rövid táv Master I női kategória: III. hely Pongrácz Judit (Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület)

Rövid táv Felnőtt férfi kategória: VII. hely Rigó Gergő ( Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában