sok volt a kritika

2019.07.01. 13:38

Tizenhat csapatos lesz az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság

2021-től több csapat indul a tornán, melynek két év múlva Magyarország és Szlovénia lesz a házigazdája.

A kontinensviadalon eddig 12 együttes szerepelt, ám a vasárnap spanyol győzelemmel zárult idei megméretés lebonyolítását sok kritika érte: a házigazda olaszok úgy búcsúztak, hogy első két találkozójukat megnyerték, azonban a másik csoportban a franciáknak és a románoknak egy 0-0-s döntetlen elég volt ahhoz, hogy továbbjussanak, épp az olaszokat kiejtve.

A tornán ezután négy négycsapatos csoportot alakítanak majd ki, ezekből az első két-két helyezett válogatott jut a negyeddöntőbe.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága december elején döntött úgy, hogy a 2021-es viadalt hogy Magyarország és Szlovénia közösen rendezheti.

A 2021 júniusában sorra kerülő korosztályos Eb-t hat helyszínen rendezik, a tervek szerint Székesfehérvárott, Szombathelyen és Budapesten, illetve Celjében, Ljubljanában és Mariborban. A magyar és a szlovén válogatott rendezőként automatikusan ott lesz a tornán.

Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!