rögbi

2019.08.18. 14:00

Tíz év kellett, hogy letaszítsák Új-Zélandot a trónról

Tíz év után letaszították a rögbi-világranglista éléről Új-Zélandot, hétfőtől Wales vezeti majd a rögbi világszövetség (World Rugby) összesítését, miután a szeptemberben kezdődő világbajnokságra való felkészülési mérkőzésen a walesiek hazai pályán legyőzték Angliát.

Sione Molia of New Zealand during HSBC World Rugby Sevens Series Pool A match between New Zealand against Scotland at Twickenham stadium, London, on 2 June 2018 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Kieran Galvin

A walesi válogatott először kerül majd a 2003 óta vezetett világranglista élére – jelentette vasárnap a BBC. A Warren Gatland vezetésével dolgozó walesiek 13-6 arányban győzték le Angliát szombaton Cardiffban.

A szövetségi kapitány nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a hírnek.

„Ez csak egy szám, nem igaz?”

- kérdezte. Hozzátette,

jó hallani, hogy elsők, de „nem csinálnak nagy ügyet” belőle, nem ragadtatják el magukat.

Fontosabbnak nevezte, hogy jó teljesítményt nyújtsanak a Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságon, hétről hétre dolgoznak.

Az új-zélandi válogatott, az „All Blacks” annak ellenére is elveszíti vezető helyét a hétfőn megjelenő friss összesítésben, hogy szombaton 36-0-ra „átgázolt” Ausztrália válogatottján.

A rögbi-világbajnokságot 1987 óta négyévente rendezik meg, a címvédő Új-Zéland, amely eddig a legtöbbször, három alkalommal diadalmaskodott.

A 2019-es torna szeptember 20-án kezdődik, november 2-án ér véget. Húsz csapat, az A-csoportban Írország, Skócia, Japán, Oroszország, Szamoa, a B-csoportban Új-Zéland, a Dél-Afrikai Köztársaság, Olaszország, Namíbia, Kanada, a C-csoportban Anglia, Franciaország, az Egyesült Államok, Argentína és Tonga, a D-csoportban pedig Ausztrália, Wales, Georgia, a Fidzsi-szigetek és Uruguay szerepel.

Borítókép: az új-zélandi Sione Molia rohan a zsugával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!