bronzok

2019.10.30. 20:00

Olimpia érmekkel tértek haza a világjátékokról a tatai katonák

A tatai dandárt is képviselve Róth Balázs és Gajó Péter triatlonban segítette éremhez a csapatot a Kínában megrendezett Katonai Világjátékokon.

Kemma.hu

A tatai dandárt is képviselve Róth Balázs és Gajó Péter triatlonban segítette éremhez a csapatot a Kínában megrendezett Katonai Világjátékokon.

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: PETER SNOJ

Hazaért a 7. CISM Katonai Világjátékon eredményesen szerepelt magyar katonacsapat, köztük Róth Balázs százados és Gajó Péter törzszászlós, a tatai, 25. Klapka György Lövészdandár két katonaolimpikonja, akik a verseny utolsó napján senior korcsoportban Polonyiné dr. Svéd Krisztina Amelita őrnaggyal harmadik helyen végzett csapatban.

A magyar csapat egy aranyat szerzett a világjátékon, Lőrincz Viktor főhadnagy birkózónak köszönhetően, három ezüstöt (férfi vívócsapat, Salánki Evelin őrmester – judo, Marosi Ádám százados és Guzi Blanka tartalékos szakaszvezető páros – öttusa) és szintén három bronzérmet (Asztalos István tartalékos zászlós ejtőernyőzés, Polonyiné dr. Svéd Krisztina Amelita őrnagy, valamint a két tatait is tagjai között tudható vegyes senior triatloncsapat). Így hazánk a 25. helyen végzett a 106 nemzet alkotta ranglistán.

Az országok közötti versenyben – Kína nyerte meg, összesen 239 érmet szerzett, köztük 133 aranyat. Oroszország végzett a második helyen, 161 medállal, amiből 51 első helyezést ért és harmadik lett Brazília 88 dobogós helyezéssel, amelyek között 21 aranyérmet is átvehettek, írja a honvedelem.hu.

A magyar tritaloncsapatnak nem ez az első sikere: tavaly a Triatlon Katonai Világbajnokságon Polonyiné dr. Svéd Krisztina Amelita szenior kategóriában harmadik helyezést ért el, míg a férfiaknál szintén szenior kategóriában Róth Balázs százados a nyolcadik, Gajó Péter törzszászlós pedig a huszadik helyen végzett, míg a magyar csapat szenior mix – azaz vegyes kategóriában – a dobogó második fokára is felléphetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában