Vízilabda

2017.08.30. 10:40

Tatabányai lányok is tagjai voltak az Eb-bronzérmes ifjúsági pólóválogatottnak

Az Újvidéken rendezett leány ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes lett az olimpiai bajnok Faragó Tamás szövetségi kapitány dirigálta magyar válogatott. Ennek a csapatnak két tatabányai tagja is volt, Tátrai Szonja és Szellák Csenge személyében.

Petrik J.

A 16 éves Szellák Csenge a Tatabányai Vízmű SE-ben Zantleitner Krisztina keze alatt pallérozódik, és igazából csak jövőre éri el az ifjúsági korosztályt.

– A csoportkört két könnyebb ellenfél, majd az oroszok legyőzésével nyertük meg – mondta Csenge. – A negyeddöntő is sima volt, aztán a hollandokkal találkoztunk, akik jobbnak bizonyultak nálunk. Az ifi Eb-n a portugáloknak két, a bolgároknak négy, a hollandoknak pedig egy gólt tudtam lőni. De már az is óriási öröm volt, hogy minden keretszűkítést „túlélve” bekerültünk a válogatottba. Voltak olyan meccsek, amikor több játéklehetőséghez jutottam, volt, amikor kevesebbhez, de mindig nagyon odatettem magam. Óriási élmény volt az Eb-részvétel, de jövő héttől már ismét a TVSE-vel készülök az OB I.-es bajnokságra.

Tátrai Szonja, korából adódóan akár még két évig is pólózhat az ifik között, az ő felkészülését is Zantleitner Krisztina irányítja.

– 16 évesen nyolc éve pólózok – jegyezte meg Szonja. – Az Eb-n ugyan nem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna, de annyit mindenképpen, hogy ha odajutok, a következő világversenyen már tapasztaltabb leszek. Egyébként óriási élmény volt az Európa-bajnokság, remélem még átélhetek hasonlót. Kapitányunk, Tamás bá’ amennyire szigorúnak tűnt, annyira jó arc. Mindig nyugodt volt, soha nem emelte fel a hangját, pedig néhány meccset igazán pocsékul kezdtünk. Csengével együtt jó eredményt akartunk elérni, bizonyítani szerettünk volna magunknak és mindenkinek.

További részletek a szerdai 24 Órában.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában