visszatérő

2018.04.05. 16:27

A Tatabánya klasszis kézilabdázója elmondta, miért játszik újra a válogatottban

A hétvégi siófoki felkészülési tornán újra válogatott mezt húz a Grundfos Tatabánya KC kiválósága, Ilyés Ferenc, aki a nyári vb-selejtezőn is pályára lépne.

kemma.hu/MTI

Ilyés Ferenc csapatkapitányként vett részt a 2014-es Európa-bajnokságon Dániában

Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Amikor azt mondtam, nem fogok már jönni, az a sorozatterhelésre vonatkozott, olyan világversenyekre, ahol kétnaponta meccsünk van. Az már sok lenne nekem. Most azonban csak két találkozóról van szó, ahogyan nyáron is. Erre fel tudom szívni magamat, és képes vagyok segíteni – nyilatkozta a nemzeti csapat csütörtöki edzése után az MTI-nek a Tatabánya 36 éves balátlövője, aki tavaly október végén mondta le a válogatottságot.

Ilyés Ferenc eddig 213 válogatott meccsen 501 gólt termelt. Mostani visszahívását némileg meglepőnek találta, de szívesen csatlakozott ismét a válogatotthoz.

– Azt kérték, segítsek a tapasztalatommal, épüljek be a fiatalok közé, hiszen nagyon fontos a nyári világbajnoki selejtező. Az osztrákok és a brazilok elleni mérkőzés nagyon jó felkészülési lehetőség – mondta a rutinos klasszis, majd hozzátette: bízik benne, hogy a szlovénok elleni párharc során is számít majd rá Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány.

A magyar csapat pénteken Ausztria, vasárnap Brazília együttesével játszik a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A Szlovénia elleni világbajnoki selejtező idegenbeli mérkőzésére június 9-én kerül sor Koperben, a visszavágót június 13-án Veszprémben rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!